Bună ziua cu tot dragul iubitorilor de Ciobănesc Mioritic.
Cum și ce am de făcut ca să devin membru al clubului mioritic?
Dețin 2 mioritici, Novac și Zora. Ambii cu acte pedigree.
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Cum devin membru Mioritic Club
-
canisadetohanulnou
Pai în primul rand vine întrebarea logica, de ce sa va doriți sa faceți parte dintr un club unde nu se dorește ca mioritic ul sa se dezvolte ca o rasa sănătoasă? În acest club s au strâns niște băieți și fete care au văzut ca la toate expo de selecție iau r++ și în cel mai rău caz r+, indiferent de valoarea cainelui!!!! Au văzut ca niciodată un câine fricos nu a fost dat afara din ring și întotdeauna un mioritic fricos care corespundea fizic cu standardul, a primit recomandat pt monta(r++) sau admis(r+). Știu ca este confortabil pt un începător sa meargă în expo de club și sa nu ii fie scoase în exidenta defectele grave sau eliminatorii (asa castigandu le încrederea și recunoștință pe veci ) dar pt rasa este catastrofal! Știu ca majoritatea celor care își achiziționează un mioritic doresc sa contribuie la dezvoltarea rasei, însă atunci cand le spui ceva despre câini totul se schimba dar asta nu înseamnă că orice câine blanos trebuie acceptat ca fiind un mioritic de calitate! Sunt câțiva membri în acest club care dețin unul sau doi mioritici și pt ca au primit drept de monta r++ la masculi sau femele, au reprodus acestu câini și au ieșit câini catastrofali din aceste monte, și pe lângă acest dezastru au mai venit și alții la monta la mascul, deoarece câinele are drept de monta r++ sau este recomandat de conducerea clubului!!!!!!! Aceasta este reteta dezastrului, propusa de conducerea clubului și de membrii clubului care sunt la fel de vinovați ca cei din conducere, deoarece ei i au votat și trebuie sa își asume!!! Eu cu siguranță nu o sa mai fac parte din acest club NICIODATĂ, din doua motive simple:1.cei care conduc nu se pricep la aceasta rasa și o pot demonstra oricând!!!!! 2.criteriile de selecție ale mcr nu coincid cu criteriile mele de selecție!!!!
- Oliviu Secara
- Site Admin
Este adevărat ca "instituția" Mioritic Club din România se afla în impas de câțiva ani buni însă se pot pune lucrurile în mișcare astfel încât să devina utilă pt conservarea, ameliorarea și protecția rasei. Este nevoie de un club de rasă, nu pot fi lăsate lucrurile în mâinile altora și mai dezinteresați și care nu au avut vreodată un cuib de Mioritici în curte si nici nu știu sa facă performanta în chinologie sau să preia modele elitiste din țările cu tradiție.
Cu tot regretul, ceea ce se întâmplă în tara dpdv chinologic nu se poate numi nici hobby/pasiune responsabila și nici profesionalism.
Clubul este o "instituție " care se ocupa de rasă , clubul nu înseamnă oamenii aflați la un moment dat la conducere. Echipele se pot roti și pot exista perioade roditoare și foarte benefice pt rasă. Iată obiectivele și scopurile propuse și cum "arată" clubul din punct de vedere al statutului.
Statut MCR https://mioritic-club.ro/despre-club/statut/
Eu sunt optimist și cred că vor fi perioade bune în viitor, tocmai de aceea nr de membri ar trebui sa crească pt ca la un moment dat să se repună lucrurile pe șine.
E adevărat Ionuț, ca s-a și greșit mult și s-a pierdut din coerență....
Politica clubului trebuie să fie una coerentă pt rasă dar și în relație cu Achr.
Cu tot regretul, ceea ce se întâmplă în tara dpdv chinologic nu se poate numi nici hobby/pasiune responsabila și nici profesionalism.
Clubul este o "instituție " care se ocupa de rasă , clubul nu înseamnă oamenii aflați la un moment dat la conducere. Echipele se pot roti și pot exista perioade roditoare și foarte benefice pt rasă. Iată obiectivele și scopurile propuse și cum "arată" clubul din punct de vedere al statutului.
Statut MCR https://mioritic-club.ro/despre-club/statut/
Eu sunt optimist și cred că vor fi perioade bune în viitor, tocmai de aceea nr de membri ar trebui sa crească pt ca la un moment dat să se repună lucrurile pe șine.
E adevărat Ionuț, ca s-a și greșit mult și s-a pierdut din coerență....
Politica clubului trebuie să fie una coerentă pt rasă dar și în relație cu Achr.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Dragi prieteni
Vă mulțumesc pt opiniile dvs. Am citit statutul MCR și după opinia mea, pare a fi o instituție serioasă, care ar putea ajuta rasa mioritica foarte mult. Ca sunt opinii pro și contra datorită unor membri din conducere și deciziile lor, asta e bine. Membrii pot decide în final o restructurare bazată pe motive serioase. Crescătorii de top și cu experienta ar trebui sa fie ascultați.
Am sa iau o decizie în ceea ce ma privește la timpul potrivit. Mai am multe de învățat despre mioritic și problemele acestei rase.
Vă mulțumesc pt opiniile dvs. Am citit statutul MCR și după opinia mea, pare a fi o instituție serioasă, care ar putea ajuta rasa mioritica foarte mult. Ca sunt opinii pro și contra datorită unor membri din conducere și deciziile lor, asta e bine. Membrii pot decide în final o restructurare bazată pe motive serioase. Crescătorii de top și cu experienta ar trebui sa fie ascultați.
Am sa iau o decizie în ceea ce ma privește la timpul potrivit. Mai am multe de învățat despre mioritic și problemele acestei rase.
- Oliviu Secara
- Site Admin
În trecutul recent, în vremea când dl Dan Cioroboreanu era președintele MCR, s-a abordat strategia de a nu taxa la sânge exemplarele cu unele defecte pt a încuraja cumva creșterea nr de membri și de exemplare care să lărgească baza de câini pe care să se facă ameliorarea și selecția.
Din cauza numărului mic de exemplare avut la dispoziție s-au exclus strict exemplarele cu defecte grave, fenotipice în primul rand (deci nu de temperament) cu scopul de a crește numărul de câini cu certificate de origine, din care abia apoi ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ A RASEI, sa se facă un arbitraj foarte strict.
Uneori noi ca și crescători suntem obligați sa lucram pe exemplare cu defecte chiar dacă acest lucru nu e ideal, în speranța că aceste defecte pot fi eliminate în descendență prin monte dirijate. Sigur că da, pt un crescător cu o oarecare experienta rezultatele din expozițiile de frumusețe sau din arbitrajele tehnice de la club nu au o greutate foarte mare în decizia alegerii partenerilor pt împerechere.
Este bine acest lucru? Nu este bine? Ce părere ai Ionuț?
Sigur, pe unii crescatori sau proprietari i-a nemulțumit aceasta politica propusa de dl Cioroboreanu însă eu o consider bună având în vedere ca mioriticul e la începutul selecției, e o rasă recent omologata și stam foarte prost cu numărul de Mioritici din toată tara.
Etapa pe care ți o dorești tu Ionuț încă nu a început. Sigur e firesc ce îți dorești și vor fi arbitraje dure însă nu știu dacă am parcurs prima etapa aceea de a avea cantitate și diversitate genetica din care ulterior într-o nouă etapă sa se selecteze calitatea.
Din cauza numărului mic de exemplare avut la dispoziție s-au exclus strict exemplarele cu defecte grave, fenotipice în primul rand (deci nu de temperament) cu scopul de a crește numărul de câini cu certificate de origine, din care abia apoi ÎNTR-O NOUĂ ETAPĂ A RASEI, sa se facă un arbitraj foarte strict.
Uneori noi ca și crescători suntem obligați sa lucram pe exemplare cu defecte chiar dacă acest lucru nu e ideal, în speranța că aceste defecte pot fi eliminate în descendență prin monte dirijate. Sigur că da, pt un crescător cu o oarecare experienta rezultatele din expozițiile de frumusețe sau din arbitrajele tehnice de la club nu au o greutate foarte mare în decizia alegerii partenerilor pt împerechere.
Este bine acest lucru? Nu este bine? Ce părere ai Ionuț?
Sigur, pe unii crescatori sau proprietari i-a nemulțumit aceasta politica propusa de dl Cioroboreanu însă eu o consider bună având în vedere ca mioriticul e la începutul selecției, e o rasă recent omologata și stam foarte prost cu numărul de Mioritici din toată tara.
Etapa pe care ți o dorești tu Ionuț încă nu a început. Sigur e firesc ce îți dorești și vor fi arbitraje dure însă nu știu dacă am parcurs prima etapa aceea de a avea cantitate și diversitate genetica din care ulterior într-o nouă etapă sa se selecteze calitatea.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
-
canisadetohanulnou
Etapa pe care mi-o doresc eu ar fi trebuit sa înceapă acum 2 ani însă ați fost prea fricoși sa aveți un președinte radical, la care un mioritic fricos nu ar fi primit drept de monta NICIODATĂ, exact cum se întâmplă cu mioriticii care au alt defect eliminatoriu, dantura incompleta sau stricata!!!! Aceasta rasa nu are nbevoie de câini fricoși, oricât de corecți sunt, fizic! Oliviu, este extrem de mult de discutat despre selecție însă toată lumea trebuie sa înțeleagă un lucru, SELECȚIA este totul!!! Când pasionații și crescătorii vor înțelege cât de important este fenotipul unui câine, atunci vor înțelege câte ceva și despre genotip!!!
-
canisadetohanulnou
Și încă ceva Oliviu!! Acum 10 ani erau extrem de putini mioritici fricoși, iar acum sunt extrem de mulți!!Deci aceasta strategie a fost eronata!!!!
- Oliviu Secara
- Site Admin
D-le Ciprian, ați trimis vreodată cerere de adeziune către Mioritic Club respectând cerințele afișate pe site-ul oficial?Ciprian Pandrea wrote: ↑Wed Nov 18, 2020 8:52 pm Bună ziua cu tot dragul iubitorilor de Ciobănesc Mioritic.
Cum și ce am de făcut ca să devin membru al clubului mioritic?
Dețin 2 mioritici, Novac și Zora. Ambii cu acte pedigree.
- Ciprian Pandrea
-
Irinel Dumitrescu
Pot confirma si eu ca domnul Pandrea a trimis cererea de adeziune catre M.C.R. deoarece l-am ajutat sa o completeze si am informat Consiliul Director de acest lucru. Cererea dumnealui se gaseste pe e-mail-ul clubului.
- Ciprian Pandrea
Mulțumesc d-le Dumitrescu. Ce am de făcut următorul pas, adică plata înscrierii în club?
Emailul meu ciprianpandrea@outlook.com
Emailul meu ciprianpandrea@outlook.com
-
Irinel Dumitrescu
Conform Statut M.C.R., Consiliul Director ar trebui sa se intruneasca si sa dea curs cererii dumneavoastra, iar in caz de acceptare a cererii dumneavoastra sa va anunte urmatorii pasi. Ceea ce scriu acum este teorie.
- Ciprian Pandrea
Aștept și tot aștept decizia Consiliului Director.
-
Irinel Dumitrescu
Domnule Pandrea,
Incercati, va rog, sa sunati la numerele de telefon de mai jos: https://mioritic-club.ro/contact/
Seara buna in continuare!
Incercati, va rog, sa sunati la numerele de telefon de mai jos: https://mioritic-club.ro/contact/
Seara buna in continuare!
- Oliviu Secara
- Site Admin
Apropos, oare ce face Comisia de disciplină chiar în acest moment în legătură cu situația semnalată la Club, la cel mai înalt nivel ? S-a autosesizat?irineldumitrescu wrote: ↑Tue Nov 24, 2020 8:23 pm Conform Statut M.C.R., Consiliul Director ar trebui sa se intruneasca si sa dea curs cererii dumneavoastra, iar in caz de acceptare a cererii dumneavoastra sa va anunte urmatorii pasi. Ceea ce scriu acum este teorie.
viewtopic.php?f=11&t=4116
Nu mi se pare o reacție promptă...
- Oliviu Secara
- Site Admin
Aderare în club se poate realiza prin completarea unui formular on-line pentru înscriere ca membru al M.C.R.
Înainte de a completa cererea vă rugăm să citiți cu atenție Statutul M.C.R. !
Taxa de inscriere : 100 lei (se plăteste o singură dată).
Cotizația anuală pentru 2020 : 100 lei.
Banii vor fi depuși în contul:
RO23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timișoara)
Beneficiar : ASOCIAȚIA MIORITIC CLUB DIN ROMANIA
!!! Mai multe informații găsiți pe site-ul Clubului:
https://mioritic-club.ro/despre-club/aderare-in-club/
Înainte de a completa cererea vă rugăm să citiți cu atenție Statutul M.C.R. !
Taxa de inscriere : 100 lei (se plăteste o singură dată).
Cotizația anuală pentru 2020 : 100 lei.
Banii vor fi depuși în contul:
RO23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timișoara)
Beneficiar : ASOCIAȚIA MIORITIC CLUB DIN ROMANIA
!!! Mai multe informații găsiți pe site-ul Clubului:
https://mioritic-club.ro/despre-club/aderare-in-club/
-
Irinel Dumitrescu
Nu poti deveni membru doar prin completarea cererii si plata taxei de inscriere precum si a cotizatiei fara avizul pozitiv al Consiliului Director.
Conform art 6 din Statutul M.C.R.:
[Art.6. Orice persoană fizică, cetăţean român sau străin, care solicită în scris prin completarea cererii de
înscriere (format tip), poate dobândi calitatea de membru al M.C.R., după achitarea taxelor (taxei de
inscriere în club și a taxei anuale de membru) și în urma aprobării de către Consiliul Director a cererii.
Cererile sunt aprobate în ședințele de consiliu și sunt menționate în procesul verbal al ședinței.
Modelul cererii tip, va fi disponibilă pe web-site-ul clubului MCR, în format electronic și în format tipărit
la club. Odată cu transmiterea cererii se va transmite și copia C.I. și dovada proprietății, minim, a unui
exemplar de rasă Ciobănesc Românesc Mioritic cu un pedigree eliberat de către o organizație afiliată
FCI. În cazul persoanelor sub 18 ani, cererea trebuie semnată și de reprezentantul legal.
In prezentul Statut, conform acestui articol platesti si dupa aceea cererea trebuie aprobata de Consiliul Director. Cred ca ordinea este inversa:
Se discuta cererea in Consiliul Director, iar in urma intrunirii Consiliului Director, persoana care a solicitat inscrierea in club este anuntata de avizul pe care cererea acestuia l-a primit.Daca acesta este pozitiv, abia atunci se platesc celelalte doua taxe.
Este posibil ca cererea sa fie avizata negativ. Ce se intampla in acest caz? M.C.R. trebuie sa returneze banii, iar in urma returnarii mai trebuie sa "lucreze" putin in contabilitate pentru a justifica aceasta actiune. Sau mai rau persoana face cererea, plateste cele doua taxe si nimeni nu-i raspunde. Cred ca-i bine ca pana la "limpezirea apelor" sa-i sfatuim cei ce doresc sa devina membrii M.C.R. sa mai astepte o vreme.
Conform art 6 din Statutul M.C.R.:
[Art.6. Orice persoană fizică, cetăţean român sau străin, care solicită în scris prin completarea cererii de
înscriere (format tip), poate dobândi calitatea de membru al M.C.R., după achitarea taxelor (taxei de
inscriere în club și a taxei anuale de membru) și în urma aprobării de către Consiliul Director a cererii.
Cererile sunt aprobate în ședințele de consiliu și sunt menționate în procesul verbal al ședinței.
Modelul cererii tip, va fi disponibilă pe web-site-ul clubului MCR, în format electronic și în format tipărit
la club. Odată cu transmiterea cererii se va transmite și copia C.I. și dovada proprietății, minim, a unui
exemplar de rasă Ciobănesc Românesc Mioritic cu un pedigree eliberat de către o organizație afiliată
FCI. În cazul persoanelor sub 18 ani, cererea trebuie semnată și de reprezentantul legal.
In prezentul Statut, conform acestui articol platesti si dupa aceea cererea trebuie aprobata de Consiliul Director. Cred ca ordinea este inversa:
Se discuta cererea in Consiliul Director, iar in urma intrunirii Consiliului Director, persoana care a solicitat inscrierea in club este anuntata de avizul pe care cererea acestuia l-a primit.Daca acesta este pozitiv, abia atunci se platesc celelalte doua taxe.
Este posibil ca cererea sa fie avizata negativ. Ce se intampla in acest caz? M.C.R. trebuie sa returneze banii, iar in urma returnarii mai trebuie sa "lucreze" putin in contabilitate pentru a justifica aceasta actiune. Sau mai rau persoana face cererea, plateste cele doua taxe si nimeni nu-i raspunde. Cred ca-i bine ca pana la "limpezirea apelor" sa-i sfatuim cei ce doresc sa devina membrii M.C.R. sa mai astepte o vreme.
- Ciprian Pandrea
Am depus cererea de înscriere cu copii ale pedigree ului. Așteptăm decizia comisiei MCR ca să plătesc taxa de înscriere.
N-am mai primit nici un răspuns. Ever.
ciprianpandrea@outlook.com în caz ca decizia e favorabila.
Altfel, renunț la ideea de a fi membru MCR.
N-am mai primit nici un răspuns. Ever.
ciprianpandrea@outlook.com în caz ca decizia e favorabila.
Altfel, renunț la ideea de a fi membru MCR.
-
canisadetohanulnou
Renunțați, eu nu am vrut sa spun ca MCR nu mai exista cu toate ca știam din mai, am văzut ca sunt membrii ai clubului care se agita pe acest forum, sa înscrie oameni într un club care nu exista! Acest club este condus de niște oameni de o speță atât de josnica încât nici membrii nu au fost anunțați ca s a desființat clubul!!!!
- Ciprian Pandrea
Ok. Cred ca e mai bine sa aștept pana se lămuresc treburile în acest MCR.
Poate ca după pandemie, toate se vor pune pe picioare.
Poate ca după pandemie, toate se vor pune pe picioare.