ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Novac
- Mihaita Zdrite
Bune muscaturi..Masculul are genetică buna din ce spuneti dar și femela ..Tudor e un caine aprig din ce stiu eu ..il găsesti si pe Youtube daca vrei sa îl vezi(Tudor din Zestrea Stânelor)...Super speram sa ai monta reusita dar ai dreptate afle fi bine sa te consulți cu cineva care are experienta ..
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
- Ciprian Pandrea
Ca necunoscător ale culiselor mioriticului, asta e problema voastră, a specialiștilor crescători.
Discutați, certați-va, acuzați-va, dar în final ajutați-ne pe noi "prostii" sa adoptam și sa creștem câini de calitate. Cu ciobanii e mai greu. Ăia nu au habar de consanguinizarii, etc, etc. Educații dacă puteți!!!
Eu ma bucur din suflet ca am salvat-o pe Zora de Tohanul Nou din mâinile unuia care a flamanzi-o, era plina de eczeme 8 la număr și vai de ea. După aproape o luna de la adopție, cu ajutorul dr Taban din Vrancea Focșani(ar trebui să notați acest nume. Este iubitor de mioritici și de la el îl am pe Novac. Tipul e un profesionist dar e foarte discret și reținut ) am reușit s-o tratam pe Zora și s-. o punem pe picioare
Sunt mândru ca am o catea valoroasa de Tohanul Nou și peste 2 luni o sa fete pt prima data. Montata cu Novac.
Actele pedigree și analizele unor specialiști ne spun că nu există nici o problema de cosanguinizare.
Doamne ajuta.
Discutați, certați-va, acuzați-va, dar în final ajutați-ne pe noi "prostii" sa adoptam și sa creștem câini de calitate. Cu ciobanii e mai greu. Ăia nu au habar de consanguinizarii, etc, etc. Educații dacă puteți!!!
Eu ma bucur din suflet ca am salvat-o pe Zora de Tohanul Nou din mâinile unuia care a flamanzi-o, era plina de eczeme 8 la număr și vai de ea. După aproape o luna de la adopție, cu ajutorul dr Taban din Vrancea Focșani(ar trebui să notați acest nume. Este iubitor de mioritici și de la el îl am pe Novac. Tipul e un profesionist dar e foarte discret și reținut ) am reușit s-o tratam pe Zora și s-. o punem pe picioare
Sunt mândru ca am o catea valoroasa de Tohanul Nou și peste 2 luni o sa fete pt prima data. Montata cu Novac.
Actele pedigree și analizele unor specialiști ne spun că nu există nici o problema de cosanguinizare.
Doamne ajuta.
Last edited by Oliviu Secara on Thu Nov 12, 2020 10:31 pm, edited 1 time in total.
Reason: Replica considerata off topic pe subiectul "Salvați un simbol național - Mioriticul" mutata provizoriu pe subiectul Novac
Reason: Replica considerata off topic pe subiectul "Salvați un simbol național - Mioriticul" mutata provizoriu pe subiectul Novac
- Oliviu Secara
- Site Admin
Am observat ladita cu paie pregatita pt fatare. Ce dimensiuni are ? e important sa existe suficient loc astfel incat sa nu existe pui zdrobiti de corpul femelei in cazul in care spatiul este prea ingust.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Da. M-am gândit la acest aspect și ieslea are cam 1m/2m. Poate chiar mai mare.
- Ciprian Pandrea
Beciul e cam 2m/3m. Suficient de mare zic eu. Se poate închide și ușa și exista lumina și priza. Mai trebuie să cumpăr un bec cu infraroșu pt încălzire pe care să-l poziționez deasupra culcusului.
Dar încă doarme tot afară iar Novac e și mai și. Am dat o găleată de bani pt cusca lui, făcută la comanda, frumoasă, mare, lacuita și izolata cu polistiren. 1200lei. Și n-a intrat niciodată în cușcă. M-a avertizat dl Taban dar n-am ascultat. Acum a ajuns cușcă la găini.
Dar încă doarme tot afară iar Novac e și mai și. Am dat o găleată de bani pt cusca lui, făcută la comanda, frumoasă, mare, lacuita și izolata cu polistiren. 1200lei. Și n-a intrat niciodată în cușcă. M-a avertizat dl Taban dar n-am ascultat. Acum a ajuns cușcă la găini.
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
Am scos Mioriticii la plimbare. Foarte cuminți.
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
Salutari de la Novac...... impaslitul
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
Întrebare pt dl Secară
Proprietarul fermei de oi și vaci de pe munte, unde vreau să-l duc pe Novac "în vacanța" are acolo o catea mioritica zice el. Încă n-am văzut-o, dar dorește foarte mult s-o monteze cu Novac. A văzut demult masculul și tare i-a plăcut. E chiar incantat să-l găzduiască la stâna lui, legat pe lanț de 20m între 2 pruni ca să nu fugă cumva. Mâncare ii dau eu un sac de boabe și 10kg de beregusi pt o săptămână sau doua. A zis ca îl hrănește el, numai să-l las să monteze cățeaua lui.
O sa vad cât de "mioritica" e cățeaua lui și voi decide. Oricum, acte nu are, etc, etc. A mai fătat înainte, dar corcita cu alți câini.
Dvs ce ziceți?
Adică asta e realitatea la stane și ferme izolate,legat de discuțiile de pe forum în privința cosanguinizari lor. Crescătorii de mioritici adevărați sunt ok. Dar ce facem cu problemele reale, cu câinii ciobanilor, câini care sunt utilitari adevărați.? Ii putem ajuta? Ii putem îndruma?
Proprietarul fermei de oi și vaci de pe munte, unde vreau să-l duc pe Novac "în vacanța" are acolo o catea mioritica zice el. Încă n-am văzut-o, dar dorește foarte mult s-o monteze cu Novac. A văzut demult masculul și tare i-a plăcut. E chiar incantat să-l găzduiască la stâna lui, legat pe lanț de 20m între 2 pruni ca să nu fugă cumva. Mâncare ii dau eu un sac de boabe și 10kg de beregusi pt o săptămână sau doua. A zis ca îl hrănește el, numai să-l las să monteze cățeaua lui.
O sa vad cât de "mioritica" e cățeaua lui și voi decide. Oricum, acte nu are, etc, etc. A mai fătat înainte, dar corcita cu alți câini.
Dvs ce ziceți?
Adică asta e realitatea la stane și ferme izolate,legat de discuțiile de pe forum în privința cosanguinizari lor. Crescătorii de mioritici adevărați sunt ok. Dar ce facem cu problemele reale, cu câinii ciobanilor, câini care sunt utilitari adevărați.? Ii putem ajuta? Ii putem îndruma?
- Ciprian Pandrea
Sorry. Consangvinizari
- Oliviu Secara
- Site Admin
Când treceți pe la stânele din zona va rog sa faceți fotografii câinilor întâlniți și sa le prezentați în secțiunea "Stâna la noi" de pe pagina principala a forumului.
http://www.mioriticul.ro/forum/viewforu ... eff2cf2eb2
Dacă Novac ajunge experimental la stână sper sa-i priească perioada și sa nu dispară.
Asigurați-vă ca este MICROCIPAT și înscris în RECS, IAR PROPRIETARUL Stânii sa înțeleagă ca e un câine care trebuie îngrijit corespunzător.
Cred ca oierii pot sa ne ajute foarte mult, pe noi crescătorii de mioritic dacă mai au câini care fenotipic pot fi încadrați ca mioritici. Și noi putem să-i ajutam la rândul nostru.
http://www.mioriticul.ro/forum/viewforu ... eff2cf2eb2
Dacă Novac ajunge experimental la stână sper sa-i priească perioada și sa nu dispară.
Asigurați-vă ca este MICROCIPAT și înscris în RECS, IAR PROPRIETARUL Stânii sa înțeleagă ca e un câine care trebuie îngrijit corespunzător.
Cred ca oierii pot sa ne ajute foarte mult, pe noi crescătorii de mioritic dacă mai au câini care fenotipic pot fi încadrați ca mioritici. Și noi putem să-i ajutam la rândul nostru.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Ok. Am înțeles. Novac e microcipat
- Oliviu Secara
- Site Admin
Ați reușit să mergeți și să vedeți amplasamentul Stânii? Are pădure în apropiere ?
- Ciprian Pandrea
Din păcate n-am avut timp.
Da, este pădure peste tot sus pe creastă și în jurul stanei. Vedeți poza.
Da, este pădure peste tot sus pe creastă și în jurul stanei. Vedeți poza.
- Ciprian Pandrea
Am vorbit cu proprietarul fermei și acum nu se poate urca cu mașina pt ca a plouat. După ce da soarele peste câteva zile, am sa merg pana sus sa vad ce și cum. În funcție de asta, îl duc pe Novac sau nu.
O sa fac poze la fața locului.
O sa fac poze la fața locului.
- Ciprian Pandrea
Băiatul nostru Novac, 1 an și 6 luni, ne va părăsi pt o perioada de câteva săptămâni, sau luni..... sus pe munte la stâna. Acolo unde ancestorii lui au trăit. O vacanță de iarna benefica pt un mioritic ca el.
Cu hrană putina și frig mult. Nu tu boabe, nu tu Ciorbă de oase cu zarzavat. Etc, etc...
Doar pază la lupi și ursi....
Va sta o vreme legat în lanț pe sârmă. Apoi liber.
Sper să-mi mai vad dulăul întreg acasă înapoi după aceasta experienta.
Doamne ajuta tuturor.
Cu hrană putina și frig mult. Nu tu boabe, nu tu Ciorbă de oase cu zarzavat. Etc, etc...
Doar pază la lupi și ursi....
Va sta o vreme legat în lanț pe sârmă. Apoi liber.
Sper să-mi mai vad dulăul întreg acasă înapoi după aceasta experienta.
Doamne ajuta tuturor.