Lupan din Zestrea Stânelor

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Mihaita Zdrite

Va salut dragi prieteni! Lupan va avea acum in 1 noiembrie 5 luni! Este un caine dominant, osatura puternica, dentitia in foarfeca, am mici probleme cu el legate de articulatiile membrelor posterioare dar acum incet isi revine ...face progrese, am uitat sa precizez are 62 greaban si 29 kg ...:) desi k9 de la 3,5 luni nonstop ii dau , dar asa e cand are crestere explozi-va :D asa e tineretea :)) astept pareri vizavi de el . ( pozele sunt facute cu telefonul, nu am stat sa mai lucrez la culori daca cv nu e ok ...dar ce se vede e important)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Oliviu Secara
Site Admin

Ce frumos a crescut ! Cum sta cu articulatiile din cauza greutatii ?Ce meniu are :mrgreen:

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Mihaita Zdrite

multumesc Oliviu ;)..da e din cauza greutatii dar a avut cresterea asta exploziva si de asta ...pai ii dau de obicei mancare de casa dar si harana uscata ..acum i-am mai taiat din ratie mananca mai putin pe zi nu de 3 ori si bine :)) ...zilele astea am facut tot timpu miscare e mai bine ...chiar acuma seara am auzit ca a alergat cu frateleu dupa minge e mai bine ...dar am vb cu un medic ce are si el mioritici si a zis ca asta e exact aceleasi simptome le-a avut si el cu ai lui...iar acum ii mai fac masaj cu cv crema foarte buna sa ii mai aline din durere :) ...

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Oliviu Secara
Site Admin

Mihaitza wrote:multumesc Oliviu ;)..da e din cauza greutatii dar a avut cresterea asta exploziva si de asta ...pai ii dau de obicei mancare de casa dar si harana uscata ..acum i-am mai taiat din ratie mananca mai putin pe zi nu de 3 ori si bine :)) ...zilele astea am facut tot timpu miscare e mai bine ...chiar acuma seara am auzit ca a alergat cu frateleu dupa minge e mai bine ...dar am vb cu un medic ce are si el mioritici si a zis ca asta e exact aceleasi simptome le-a avut si el cu ai lui...iar acum ii mai fac masaj cu cv crema foarte buna sa ii mai aline din durere :) ...
Felicitări pentru atenția pe care i-o acorzi ! Ține-ne la curent cu evoluția lui. Știu că ești mai mult plecat, dar ce ne poți spune despre temperamentul său la această vârstă ?

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Mihaita Zdrite

incepuse sa fie bine ...adica inainte de problema cu articulatiile incepea sa latre pe straini dar acum cand a inceput problema sa inmoiat ..am obs ca la afectat chestia asta si nu are alta reactie ..adica nu se comporta cum se comporta ..o sa ii treaca problema si va fi din nou aspru :)) ...in rest e dominant, curios, curajos ...astept sa mai creasca sa vad ce va putea :D

Mihaita Zdrite

rectific ultimul mesaj ..Lupan si-a revenit din problema cu articulatiie ...in momentu asta fuge bine sare pe om ..e totul ok ..am sa va tin la curent pe parcurs la fel cu poze si cu temperamentul sau :D

cezar osiceanu

Image

in ambele imagini se vad foarte bine urmatoarele defecte:
defect de intretinere denumit "laba de urs"
culoare in afara standardului
rahitism vizibil pe labele din fata
caine fara pedigree pana una alta!
Image

Mihaita Zdrite

:)) serios ..hai lasati-ma cu ce vedeti dvs ca numa aiureli vorbiti ...stati cuminte...pozele sunt facute pe o panta sau deal sa intelegeti iar in momentu ala caine avea dureri pe articulatii atata tot asta e explicatia ... v-ati dat dvs banii pe el ? e treaba mea ce fac nu va tot amestecati si vb prostii ..asta ma enerveaza ca numa aiurea vorbiti...vreau eu sa vad cainii aia din canisa de romania aia buni valorosi cum arata ...mai ales femela care e dat dincolo tot a-ti zis ca puneti poze ...

ps: sa stiti ca eu nu mi-am luat caine sa stau cu el in expo doar ..cum faceati dvs, mai nou multi caini in expo pe care daca ii pun intr-un mediu in care trb sa faca fata oricarei probleme baga coada intre picioare si o taie ....deci chiar daca ar avea nu aveti dvs problema ..(dar nu are ) ..

Mihaita Zdrite

domnu osiceanu nu cred ca e inafara standardului (sunt curios dc alti crescatori nu spun asta, doar dvs sunteti cu inafara standardului, iar legat de pedigree ma omorati cainele are asa cv, si o sa vi-l pun in fata daca ma enervez ca sa terminati)...o sa vedeti ca va fi un gri cenusiu deschis pe parcurs ...si sa nu uitam ca Neica avea caini multi cu predominanta griului cenusiu ...probabil pt expo o sa fiu putin dezavantajat pt culoare dar nu e in afara standardului ..:D

cezar osiceanu

Mihaitza wrote::)) serios ..hai lasati-ma cu ce vedeti dvs ca numa aiureli vorbiti ...stati cuminte...pozele sunt facute pe o panta sau deal sa intelegeti iar in momentu ala caine avea dureri pe articulatii atata tot asta e explicatia ... v-ati dat dvs banii pe el ? e treaba mea ce fac nu va tot amestecati si vb prostii ..asta ma enerveaza ca numa aiurea vorbiti...vreau eu sa vad cainii aia din canisa de romania aia buni valorosi cum arata ...mai ales femela care e dat dincolo tot a-ti zis ca puneti poze ...

ps: sa stiti ca eu nu mi-am luat caine sa stau cu el in expo doar ..cum faceati dvs, mai nou multi caini in expo pe care daca ii pun intr-un mediu in care trb sa faca fata oricarei probleme baga coada intre picioare si o taie ....deci chiar daca ar avea nu aveti dvs problema ..(dar nu are ) ..
Astea sunt scoase din putul gandirii nu ?
Sa sustii asemenea aberatii ca este poza facuta in panta si de aceea sta cainele atat de jos pe labe, pe spate daca se continua cu el in starea asta inca cateva luni va atinge cu jaretii solul !!!
Daca taceati filozof ramaneati!
Apropo de post criptumul dvstra, pentru ca sigur nu stiti ce inseamna "ps", este mai mult decat evident ca habar nu aveti ce scrieti! Eu mergeam intradevar cu Ursu la cat mai multe concursuri in intreaga tara dar asta doar pentru promovarea rasei si cand ajungeam in finala de CMBR ma retrageam ca sa poata lua si alti caini acel titlu, cainele meu avand destule oricum, fiind declarat etalonul rasei chiar si la ACHR, etc. Dna Nicolescu Ruxandra arbitra si promotoare a ciobanestilor romanesti - dvstra sigur nu stiti cine a fost ca deh sunteti abia la primul caine si cu asa ineptii in bagajul de cunostiinte vast de care dati dovada este deja cam mult - a acordat in astfel de conditii titlul de CMBR cainelui Dudu de Romania la expozitia de pe stadionul Grivita in anul 1995 ca sa va dau doar un singur exemplu!
Oare cand va suparati dvstra si puneti si pedigreeul catelului ca sa ne minunam ca aveti asa ceva in sfarsit?
Legat de culoare este evident in afara standardului avand o proprotie de negru,cenusiu peste cea admisa dar cum la ACHR pe spaga se scot caini negri campioni - cazurile produsilor din Brasov ale canisei politistului pensioner!, poate veti reusi si dvstra sa faceti un caine cu "labe de urs" si defect de culoare sa ajunga cu vreun titlu in palmares! Dar mai bine il puneti in vale ca asa poate ies picioarele drepte!!!
chestia asta aminteste de intrebarea de la Radio erevan prin care o ascultatoare dorea sa stie daca o femeie de 55 de ani poate avea sanii drepti! La care Radio Erevan a raspuns:
Sigur ca da! Dar cu conditia sa stea in ... patru labe! :shock:
Sa fi fost vorba de labele dvstra dle Mihaitza? :oops: :lol:

cezar osiceanu

Mihaitza wrote:domnu osiceanu nu cred ca e inafara standardului (sunt curios dc alti crescatori nu spun asta, doar dvs sunteti cu inafara standardului, iar legat de pedigree ma omorati cainele are asa cv, si o sa vi-l pun in fata daca ma enervez ca sa terminati)...o sa vedeti ca va fi un gri cenusiu deschis pe parcurs ...si sa nu uitam ca Neica avea caini multi cu predominanta griului cenusiu ...probabil pt expo o sa fiu putin dezavantajat pt culoare dar nu e in afara standardului ..:D
Habar nu aveti ce scrieti acolo apropos de cainii lui Neica!
Ca unul care l-am sponsorizat direct cu hrana pentru cainii lui ( bilunar ca si medie o perioada de circa aproape un an) si care l-a ajutat in nenumarate randuri sa isi vanda cainii, ca si cel care i-a inregistrat cainii adulti si o parte din cuiburile scoase de el eliberandu-le pedigreele aferente la UACHIR pot sa va spun ca spuneti PROSTII!
Cainii lui Neica erau in majoritatea lor albi si cativa aveau usoare pete de gri si negru, este drept ca facea monte cu toti cei care ii plateau in bani monta si a scos un numar foarte mare de caini fara pedigree din aceste monte dar si din ce am vazut in concursurile organizate de catre UACHIR,ACHR,CNCCR,ACHR factiunea Mosilor, psudo clubul lui Gaspar, cainii despre care se sustinea ca ar proven de la Neica nu erau decat albi si eventual cu ceva pete de gri si negru in limita standardului si atat!
De unde apar astfel de idiotenii nu stiu dar ele sunt evident niste minciuni ordinare!

Mihaita Zdrite

:)) bine domnule osiceanu ..nu contest ca nu a fost acest Ursu etalon ..foarte bine sa vad acum recent ceva bun si serios (apropo poza cu femela data in state tot zicea-ti ca e mai mare sa o vedem:)) ) ..cainele nu are absolut deloc acest defect va spun eu...o sa revin cu poze sa vedeti, cand o sa ma duc acasa...iar legat de expo stati linistit ca nu sunt fan ..2 la mana eu nu fac chestia cu spaga si nu o voi face-o ...oricum eu chiar nu mai am chef sa stau sa ma contrazic cu dvs ..am lucruri mai importante de facut.... repet a-ti facut dvs ceva pt rasa mai demult ..dar acum doar sa aruncati cu noroi stiti, nu am vazut produsi de-ai dvs de mare valoare recent...deci uitati-va si la dvs in ograda nu doar la altii ...Numai bine, rau la nime` :))

lilith

Wow, ce mare a crescut!! :shock: Se face din ce in ce mai frumos, bravo!!

Image
cezar osiceanu

Woau ce mare a crescut defectul la labele din fata- labe de urs!
Acest defect arata gresita intretinere a cainelui, lipsa miscarii corecte si indestulatoare ptr muschii cainelui!

Pentru repararea acestui defect este necesar
- sa se foloseasca hamul si nu zgarda
- sa se faca exercitii cu cainele zilnic minim o ora punand cainele sa urce scarile singur si sa le coboare cu liftul in situatia in care sta la bloc proprietarul
- sa se ataseze la ham o lesa mai lunga si sa se lege vara un cauciuc si iarna o sanie. Acest exercitiu ca face sa se intareasca musculatura picioarelor, sa deschida pieptul, sa corecteze eventualele coate de vaca si laba de urs.
Poate apare si pedigreeul lui sa ne minuma iar cum a fost acordat afixul de crescator ca la dnul Burca nu?
Oare de ce o fi frica sa il puna proprietarul nimeni nu poate intelege!

Mihaita Zdrite

Mersi Lili :D va fi cred eu un exemplar mare si reusit avand in spate si o genetica buna :D o sa revin cu poze in iarna asta :D sa vad cum am timp eu fiind peste 1 saptamana 2 plecat prin turneu in toata tara o sa ajung probabil fix in ajunul craciunului acasa :D dar am sa imi fac timp sa mai aduc noutati despre el :D Va multumesc domnule Osiceanu pentru sfaturi ...acum imi place de dvs si asa putem discuta si pe un ton amical ;) o sa va pun si pedigreeul, avand in vedere ca tatal e Elan de Tohanul Nou iar mama e Evora din Zestrea Stanelor ma gandesc ca poate va dati seama despre genetica lui :D dar o sa fie si acel act e ok :D

Mihaita Zdrite

Va salut dragi prieteni! In 1 ianuarie o sa avem 7 luni de zile..ce parere aveti ? Dupa cum se observa inca naparleste, eu zic ca e si destul de gros la varsta lui, imi place de el cum se comporta deocamdata astept sa mai creasca sa vad cum va fi cu temeramentul pt ca inca nu stiu :) are 70 greabanu si probabil in jur de 50 kg :P...Va doresc sa aveti un An Nou fericit plin de realizari si bucurii!! La multi ani! ;)

Image
Image
Image
Image
Image

Oliviu Secara
Site Admin

Mihaitza wrote:Va salut dragi prieteni! In 1 ianuarie o sa avem 7 luni de zile..ce parere aveti ? Dupa cum se observa inca naparleste, eu zic ca e si destul de gros la varsta lui, imi place de el cum se comporta deocamdata astept sa mai creasca sa vad cum va fi cu temeramentul pt ca inca nu stiu :) are 70 greabanu si probabil in jur de 50 kg :P...Va doresc sa aveti un An Nou fericit plin de realizari si bucurii!! La multi ani! ;)

Image
Image
Image
Image
Image
Foarte frumos din partea ta că ni-l prezinți în evoluție ! Văd că-l întreții foarte bine și din punct de vedere al toaletajului. Spune-ne dacă are tendința să se împâslească sau părul său deși de pui e suficient de aspru ? Cum stă la capitolul mușcătură ? Ai putea s afaci o poză clară la felul în care calcă dinții ?

Mihaita Zdrite

pai are tendita sa isi faca ite sau cum se numesc, asa cret :D o sa fac maine , ce pot sa zic e ca are dantura destul de mare si muscatura foarte reszistenta ...am o carpa acasa pt el ..cand o musca nu o mai lasa ..chiar ieri abia i-am desclestat eu gura cu tatal meu :)) .. ca si marime oliviu ce zici e bine pentru varsta lui ? aacuma trb sa iau vitaminele alea bune ca aproape o luna nu i-am mai dat si il ajuta mult :)

Mihaita Zdrite

2 poze in care se poate vedea putin mai bine textura blanii :D

Image
Image

Cristian

In orice caz frumos exemplar, felicitari crescatorului si proprietaului :!: pare un caine mai mare de de cel putin 10 luni.

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”