Oricum, la cat sunt de faini, oricare dintre ei ar fi fost un companion perfect pentru baietelul meu!
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Căței și tineret Mioritic
- Oliviu Secara
- Site Admin
În poza pe care ai încercuit-o este Luna din Zestrea Stânelor și este în proprietatea lui Ionuț Ungheanu - canisa de Tohan. E o femelă deosebită, uite îți pun mai multe poze de când era mică.
Nu-ți spun Lilith care îți era destinat.
e secret !
Din păcate nu ajung la Alba....

Nu-ți spun Lilith care îți era destinat.
Din păcate nu ajung la Alba....

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
da , foarte frumoasa Luna din Zestrea Stanelor
- Oliviu Secara
- Site Admin
Iacătă-l Luciana și pe zmeu ! În sfârșit l-am adus în prim plan
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Ieri l-am cunoscut pe Ursu, un mascul foarte fain, de un an jumate, aflat in proprietatea unor cunostinte care nu prea se ocupa de el. Ursu pazeste o proprietate la care stapanii ajung doar in weekend, insa in cateva luni unul din stapani iese la pensie (din cate stiu lucreaza in minerit, deci varsta de pensionare e mai mica) si se va putea ocupa de el.
E impaslit cum rar mi-a fost dat sa vad, doar cu foarfeca sau masina de tuns se mai poate face ceva. Mi-au promis ca se ocupa iar din primavara ma voi ocupa de educatia lui, pentru ca vrea sa-l prezinte si in expo. Cainele provine de la ciobani deci nu exista pedigree sau genealogie cunposcuta.
Ca defecte: nasul depigmentat, ochii o idee deschisi la culoare, dar nu mult. Insa cat de eliminatorie e depigmentarea nasului? Il va impiedica sa-si ia dreptul de monta si sa-si faca un pedigree tip C?
Cainele e tanar si mai trebuie sa se lateasca un pic.
Ca plus: temperament excelent. Mi-a luat o ora sa ma accepte, a sarit sa ma muste (noroc ca am reflexe bune inca), dar pe copilasul meu (de fix aceeasi varsta cu el) l-a acceptat din prima si l-a pupat, l-a urmarit prin gradina, s-a jucat cu el. Abia apoi m-a acceptat si pe mine si m-a lasat sa-i vad muscatura (in foarfeca), osatura (foarte buna, e teapan pe picioare), capul. Miscarea e armonioasa, calca bine. Nu i-ar strica, insa, niste vitamine, sa se mai intremeze un pic. Faptul ca au incercat sa-l pieptene pe picioare l-au cam lasat fara par, insa isi va reveni pana in primavara.

E impaslit cum rar mi-a fost dat sa vad, doar cu foarfeca sau masina de tuns se mai poate face ceva. Mi-au promis ca se ocupa iar din primavara ma voi ocupa de educatia lui, pentru ca vrea sa-l prezinte si in expo. Cainele provine de la ciobani deci nu exista pedigree sau genealogie cunposcuta.
Ca defecte: nasul depigmentat, ochii o idee deschisi la culoare, dar nu mult. Insa cat de eliminatorie e depigmentarea nasului? Il va impiedica sa-si ia dreptul de monta si sa-si faca un pedigree tip C?
Cainele e tanar si mai trebuie sa se lateasca un pic.
Ca plus: temperament excelent. Mi-a luat o ora sa ma accepte, a sarit sa ma muste (noroc ca am reflexe bune inca), dar pe copilasul meu (de fix aceeasi varsta cu el) l-a acceptat din prima si l-a pupat, l-a urmarit prin gradina, s-a jucat cu el. Abia apoi m-a acceptat si pe mine si m-a lasat sa-i vad muscatura (in foarfeca), osatura (foarte buna, e teapan pe picioare), capul. Miscarea e armonioasa, calca bine. Nu i-ar strica, insa, niste vitamine, sa se mai intremeze un pic. Faptul ca au incercat sa-l pieptene pe picioare l-au cam lasat fara par, insa isi va reveni pana in primavara.

- Oliviu Secara
- Site Admin
Pintea din Zestrea Stânelor
-fotografiat la 3.5 luni

-fotografiat la 3.5 luni

- Mihaita Zdrite
Frumos e ...da-ne ceva detalii despre el Oliviu 
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Dacă ați ști și pe cine are în genealogie v-ați da seama și cât e de valoros, nu doar frumos. 
- Oliviu Secara
- Site Admin
Filmare pui Ciobănești Mioritici la joacă
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qPTje8c ... e=youtu.be[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/qPTje8cdLUQ[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qPTje8c ... e=youtu.be[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/qPTje8cdLUQ[/youtube]
- Ciprian Pandrea
-
canisadetohanulnou
-
canisadetohanulnou
-
canisadetohanulnou
- Oliviu Secara
- Site Admin
Basarabia din Zestrea Stânelor
- Mihaita Zdrite
Frumoasa .
Sa fie sănătoasă și asa cum îți dorești tu
Sa fie sănătoasă și asa cum îți dorești tu
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
-
George Prodan
Buna seara!
E sora cu Corifeu?
E sora cu Corifeu?
- Oliviu Secara
- Site Admin
Sunt semifrați după tată (Xenopol din Zestrea Stânelor). Basarabia este sora lui Baltag si a lui Brio aflat în proprietatea d-lui Sorin Cerna de la Timișoara.
Între Corifeu și Basarabia e o diferență de vârstă de aprox o lună. Pozele de mai sus sunt puțin mai vechi față de data postării.
Iată-l pe Corifeu în ”frageda pruncie” filmat în timpul jocului cu Basarabia: