Novac

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Ciprian Pandrea

Pe mine ma mârâie și ma latră dacă ma apropii de ele. Hahaha.
La fel și pe Novac la gard. Ala săracu e uimit cum de un ghemotoc mic are curajul să-l mârâie și să-l latre hahaha.
VIDRA pare a fi paznic de soi și foarte curajoasa. Haha. Dulce și frumoasa mioritica.

Ciprian Pandrea

Am 3 motani. E pe ei, îi latră. Au fugit și aia mirați de ghemotoc ul agresiv. Hahaha.
Distracție mare. Hahaha.
Dar ceva e clar. Cățeaua asta, cât e de mica, ajunsa aici de lângă Brașov, de la Tohanul Nou aproape leșinata de foame și sete
, în câteva ore s-a pus pe picioare, a mâncat și a băut apa,si s-a pus pe iubire și paza.
Norocoasa nevasta-mea!!!
Hahaha

Ciprian Pandrea

În orice caz, cățeaua asta nu va fi fricoasa după cum se vede, din prima zi.
Sunt convins ca n-a vorbit degeaba despre temperamentul mioritici lor fricoși d-l Ionuț din Tohanul Nou. Știe el, ca nu are canisa de mioritici de azi de ieri.
Vom vedea cum evoluează Vidra, dar cățelușa asta nu e fricoasa deloc. Deocamdată.

Ciprian Pandrea

Hai las-o și pe ea în casă sa doarmă.
Eu știam rezultatul......

Ciprian Pandrea

Bineînțeles că s-a scăpat pe covor în plină noapte și tot eu sunt cel rău, s-o cert și s-o scot afara. Hahaha.
Asta e. Am vrut bebeluș, suportam consecințele.
Miroase și casa noastră a tineret.
Hahaha.

Ciprian Pandrea

Sa vedem ce-o mai isprăvi Vidra.
Deocamdată pt o săptămână e despărțită de Novac. Se miros prin gard. Ea îl latră instinctiv de frica, dar nu fuge. Novac e salon, adulmeca și nu-și pune mintea.

Ciprian Pandrea

Mihai Zdtite. Te salut.
Uită-te și tu pe Utube ce hal de corceli fac ăștia. Sunt șocat!!!!
Mioritic cu Kangal, mioritic cu bucovineni, cu Corbi, sau alte corcituri.
Asa consideri ca e bine pt rasa mioritica?
Pleacă un pui super de la cănise serioase, și apoi unii idioți "las bre ca știu eu sa scot câini din asta"... distrug cu o monta tot ce a muncit ani și ani un crescător serios.
Gândește-te, reflectează. Dacă crescătorii și proprietarii de mioritici adevărați, încadrați în standard nu fac ceva..... se duce dracului rasă asta superba.
Și e mare păcat pt România.
Ciobănescul mioritic este un simbol național.
Aș vrea să văd un mioritic adevărat prin tara pe la stane sau ferme de animale. Tare as vrea sa vad unul ca Novac, mare, lațos și puternic, tolanind lângă oi la paza pe vârful muntelui.
Dar n-ai sa mai vezi asa ceva în România. Din păcate.
Eu zic ca e un MARE SEMNAL DE Alarma.... nu doar un schimb de opinii în contradictoriu pe blog.
Eu am aproape 60 ani, tu ești tânăr și poate mulți alții ca tine iubitori de mioritici. Voi decideți în final, dacă va mai exista rasă Ciobănesc Mioritic în România, când o sa ai varsta mea.
Știu că-ți iubești câinii și va urez tuturor multă sănătate.
Doamne ajuta

Ciprian Pandrea

În plus, la cât rău fac necunoscători și imbecilii acestei rase...... am auzit ca și alții mai fac pedigree și acte false, etc, etc.
Corceli între rude apropiate, frați, surori, părinți, etc, etc.
Și atunci chiar crezi ca, copiii d-tale o sa mai vadă mioritici adevărați, în standardul rasei omologate?
Se corceste în România la greu.
Tot, tot, tot.
Câini, păsări, ovine, bovine, etc, etc. Și asa va fi cel puțin 50-60ani.
Ce-o mai rămâne... Dzeu cu mila.!!!!
După 20 ani afara și văzând cum merg lucrurile acolo, gândesc diferit. Îmi cer scuze dacă nu ma înțelegi.
Îi am pe Novac și Vidra, și ma bucur de ei cât voi trai, norocos ca am 2 mioritici românești adevărați.
Sănătate la toți ciobăneștii românești.

Oliviu Secara
Site Admin

Foarte frumoasa Vidra si temerară. Creati-i un topic separat pentru a o putea urmari în evolutie inca de mică.

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Ciprian Pandrea

Mihaita Zdrite

De când lumea și pământul au fost corceli dinnoartea anumitor categorii soociale …tocmai acum avem lege care interzice înmulțirea câinilor fără pedigree ..dacă Cunoaște-ți persoane care fac asta contactați poliția animalelor și faceți sesizare …

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Oliviu Secara
Site Admin

Mihaita Zdrite wrote: Thu Aug 25, 2022 1:57 pm De când lumea și pământul au fost corceli dinnoartea anumitor categorii soociale …tocmai acum avem lege care interzice înmulțirea câinilor fără pedigree ..dacă Cunoaște-ți persoane care fac asta contactați poliția animalelor și faceți sesizare …
Buna observație !
” Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor ” poate fi lecturata in secțiunea ”Legislație / Regulamente” pe topicul ei separat impreuna cu prevederile si modificările survenite viewforum.php?f=22

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Ciprian Pandrea

Ma iau dureri de cap când vad pe Olx pui din mioritic cu corb.
Nu se respecta legi pt oameni în România, D-apoi legi pt animale.
Mă întreb??? Ce face Politia animalelor?? Cine, când și cum va rezolva problema câinilor vagabonzi?

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”