Novac

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Ciprian Pandrea

D-le Secară, cum considerați picurii ăștia pt purici? Își fac treaba?
Pt Novac o data la 3 luni e ok?
Mulțumesc

Oliviu Secara
Site Admin

Ciprian Pandrea wrote: Mon Aug 23, 2021 1:02 pm D-le Secară, cum considerați picurii ăștia pt purici? Își fac treaba?
Pt Novac o data la 3 luni e ok?
Mulțumesc
Soluțiile pt deparazitare externă care se aplică pe piele sunt eficiente pt purici , căpușe, păduchi , dar valabilitatea lor e maxim 30 de zile de la aplicare, așa că pt o protecție îndelungată si puternică trebuie aplicate lunar.
Cele mai periculoase sunt însă căpușele care pot transmite un parazit, babesia, care provoacă la câine o boală mortală.
Soluțiile care se aplică pe piele nu resping din păcate țânțarii , care de asemena transmit un parazit( Dirofilaria) care provoacă daune mari la nivelul inimii. Aflați mai multe pe topicul ”Boli, afecţiuni, probleme de sănătate la Ciobăneștii Româneștii” viewtopic.php?f=19&t=4373 sau în secțiunea MEDICALE a forumului viewforum.php?f=19

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Ciprian Pandrea

Va mulțumesc pt sfaturi. O sa le pun picaturi în fiecare luna.
De țânțari nu-mi fac probleme în privința lui Novac, la halul de blana care ii creste. Doar dacă îl pisca de nas. Hahaha

Fășie Dorian

Ciprian Pandrea wrote: Mon Aug 23, 2021 7:11 pm Va mulțumesc pt sfaturi. O sa le pun picaturi în fiecare luna.
De țânțari nu-mi fac probleme în privința lui Novac, la halul de blana care ii creste. Doar dacă îl pisca de nas. Hahaha
Blana câinilor, indiferent de lungimea firului de par nu este o bariera împotriva înțepăturilor de țânțari. Sunt zone unde acesta nu este din abundenta și necazul vine.

Ciprian Pandrea

Doamne ferește

Ciprian Pandrea

https://photos.app.goo.gl/U5PcnDRqbhrH2Dp88
Pana pe 30 Octombrie le Craiova sper sa se îmbrace total.

Oliviu Secara
Site Admin

Fășie Dorian wrote: Tue Aug 24, 2021 4:18 pm
Ciprian Pandrea wrote: Mon Aug 23, 2021 7:11 pm Va mulțumesc pt sfaturi. O sa le pun picaturi în fiecare luna.
Blana câinilor, indiferent de lungimea firului de par nu este o bariera împotriva înțepăturilor de țânțari. Sunt zone unde acesta nu este din abundenta și necazul vine.
Bună observație ! :ugeek:

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Ciprian Pandrea

Din curiozitate!!???!!
Câte cănise serioase de Ciobănesc Mioritic mai sunt în Romania?

Ciprian Pandrea

Bună seara d-na Mirescu.
M-ați uitat total.
Dacă nu, pt ca eu nu am Facebook va rog sa ma sunați la 0762954227.

Oliviu Secara
Site Admin

Ciprian Pandrea wrote: Wed Aug 25, 2021 6:18 pm Bună seara d-na Mirescu.
M-ați uitat total.
Dacă nu, pt ca eu nu am Facebook va rog sa ma sunați la 0762954227.
Cel mai simplu este să contactați un membru al Forumului trimițindu-i direct un e-mail sau un mesaj privat. Pt aceasta accesați profilul utilizatorului pe care doriți să-l contactați apăsând pe numele acestuia , în acest caz "simonamirescu" memberlist.php?mode=viewprofile&u=65
D-na Mirescu a fost activă azi pe Forum în jurul orei 8.30 după cum se poate observa pe profilul dânsei.

Ciprian Pandrea

Iar și iar ajutorul d-lui Secară.
Ce s-ar face MCR fără dvs?
Praf și pulbere!!!

Oliviu Secara
Site Admin

Ciprian Pandrea wrote: Wed Aug 25, 2021 7:54 pm Iar și iar ajutorul d-lui Secară.
Ce s-ar face MCR fără dvs?
Praf și pulbere!!!
Nu e chiar așa, nu confundați Forumul Raselor Canine Naționale cu Mioritic Club din România sau cu alte entități. Bineînțeles această platformă pe care am creat-o acum 10 ani este deschisă pt orice pasionat al Raselor Românești indiferent daca este membru într-o organizație sau simplu admirator. Scopul este in principal creearea unor discuții în jurul CR, care fac parte din fenomenul chinologic național având ca obiectiv o mai bună cunoaștere a specificului acestor soiuri canine.

Ciprian Pandrea

Nu confund nimic. Pe acest forum, sunteți singurul care "săriți" când un necunoscător are nedumeriri.
Sincer eu personal va mulțumesc pt ca va implicați și sunteți pozitiv. Noi necunoscătorii, avem nevoie de informații și sfaturi.
Unii asculta și baga la cap,.... alții sunt dastepti și ignora totul. Păcat.
A invata și a te educa nu face rău nimănui. Și asta contează mult pt toți proprietarii de ciobănești românești. Citiți, ascultați sfaturi bune, etc... nu fiți reticenți și negativi. Nu le știți pe toate așa cum va pretind mușchii.
Ascultați și urmați sfaturile oamenilor de bine, cu experienta în creșterea câinilor ciobănești românești. Nu fiți dobitoci înrăiți. Evoluați!!!
Scuze, parcă vad ca iar ma criticați ca m-am abătut de la topic. Sorry!!!

Mihaita Zdrite

😆 domnu Ciprian problema e veche , trebuie sa facem toți deținătorii cat mai multa reclama acestor caini atat virtual dar și realitate și toți sa incercam sa menținem linii bune, corecte , de ce nu sa scoatem caini cat mai buni și omegeni ...cat timp suntem încordați între noi nu e nimic benefic pentru acești caini

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Ciprian Pandrea

Mihai, tu ești un tip sincer și corect. Îți iubești și-ți respecți câinele mioritic. Ești mândru de el și ii acorzi grija necesara. Ești ca și mine un proprietar al unui ciobănesc mioritic.
Dar puterea în salvarea și promovarea mioriticului, sta în mana crescătorilor adevărați. Ei știu ce fac, au experienta de ani și ani.
Numai ei pot sa pună piciorul în prag și sa ajute aceasta rasa.
Ei sunt autorizați sa deschidă gura și sa lupte pt canisele lor. Dar cu suflet, nu numai cu interes financiar.
Altfel, ei vând sau donează pui excelenți mioritici, iar noi... necunoscători, îi corcim care cum apuca......
Cum putem stopa acest fenomen? Cum?

Ciprian Pandrea

O soluție ar fi exemplul fiicei mele din Noua Zeelanda, care a cumpărat o un motan ca Pet, animal de companie. Nu un câine,, o pisica, dar pt exemplu ar fi logic.
Crescătorul, i-a vândut puiul la 3 luni, vaccinat, cu super pedigree din părinți campioni, etc, etc, super pui... dar strict sterilizat. De ce? Ca sa nu-i vina idei noului stăpân, de împerecheri și alte corceli. De ce a făcut asta? Ca sa evite mixare și degradarea rasei.
Puiul fiind de rasă pură British Shorthair, a fost plătit de fiica mea cu suma de 1700NZ$. Bani foarte mulți pt o coada de mâță, dar cel puțin 15 ani, va avea un motan superb și se va bucura de el.
Asa și la noi cu câinii. De ce crescătorii de mioritici (autorizați), cănise cu reputație nu fac la fel?
De ce nu selectează puii valoroși, și pe cei vânduți să-i vândă sterilizați? Sa nu dea drumul câinilor cu un foarte bun material genetic la întâmplare. Sa evite ca munca lor și rezultatele lor, sa fie corcite și încrucișate aiurea la următoarea generație?
Atașez dacă pot câteva poze cu Gatsby. E un motan super frumos. Dar e castrat și nu va fi corcit niciodată.

Oliviu Secara
Site Admin

Cum merg pregătirile cu Novac pt expozitia de la Craiova?

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”