Am participat azi cu Athos la o expoziție foarte frumoasă în Ungaria, organizată de ERAP Club, club/expoziție de rase de ciobănești eurasiatici. Au fost prezente mai multe rase de câini ciobănești, organizarea a fost excelentă, oamenii foarte primitori și comunicativi, iar vremea a ținut cu noi din plin.
Jos pălăria ungurilor pentru organizare!
FCI
Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (asociația chinologică a Ungariei)
Tápiószentmárton - Ungaria
Realizările mioriticilor au fost următoarele:
Athos
Excelent 1
Best Male
CAC
BOB
Canisa Giants of Glass Mountain
Batu
Excelent 1
Rezervă CAC
și
Grace
Excelent 1
Best female
CAC
BOS
Vedeta clubului
Nu prea am poze reușite, poate reușesc să fac rost de unele mai bune zilele viitoare.
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Expoziție ERAP Club Ungaria
- Oliviu Secara
- Site Admin
Frumos ! Excelent ca ați avut și competiție ! Felicitări pt prima in afara țării !
Ce aventuri ați întâmpinat până la destinație ?
Ce aventuri ați întâmpinat până la destinație ?
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
-
Ioana Corb
Mulțumim!
Aventuri în Epoca de Piatră! Hai țară la oraș cum ar veni
era să și divorțez
glumesc. În afară că abia am găsit unde să ne plătim vigneta, după ce ne-au luat vreo două rânduri de camere, asta pentru că eu am vrut să o plătesc online dar soțul a zis "lasă, că o plătim pe lângă vamă"...cred că se referea la amendă
în sfârșit, s-a rezolvat cumva. În afară de asta, netul cu GPS cu tot ne-au lăsat baltă fix în centrul orașului Bekescsaba. No, unde naiba ești și unde dracu' tre-să te duci? Am mers pe bâjbâite și cumva prost să fii noroc că ești, am nimerit autostrada la ieșire din oraș. Care ne-a dus aproape până la destinație. Când ne-am întors, și-a revenit mirabolantul lui GPS, care ne-a scos la jumătatea drumului de pe autostradă. Noi am zis că e deștept și știe el mai bine. A știut pe naiba, că mai bine ne-am descurcat la dus fără el, decât la întors cu el. Și am venit ca melcii de frica amenzilor, că și așa e posibil sa fi încasat ceva ptr vigneta, de a dat Dumnezeu să ajungem până seara și pe acasă. Tot cu ochii bulbucați după limitele de viteză pe care nu prea le-am văzut, în schimb radare câte vrei, ce e sigur e sigur, soțul m-a adus acasă cu o viteză de nu îmi dădeam bine seama dacă mă duc sau dacă vin 

pe scurt cam asta e marea aventură. Acum mă distrează și parcă mai vreau o dată
dar la fața locului nu părea tocmai ce mi-am dorit 
Aventuri în Epoca de Piatră! Hai țară la oraș cum ar veni
- Oliviu Secara
- Site Admin
Mare răbdător Tudor , mare caracter ! Îmi imaginez ca erai foc și pară !
Ați avut și noroc ca ungurii sunt în urma noastră cu un ceas ! Și acuma ca e Peter Maghiar la butoane decalajul crește !
Ați avut și noroc ca ungurii sunt în urma noastră cu un ceas ! Și acuma ca e Peter Maghiar la butoane decalajul crește !
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Mihaita Zdrite
Felicitări!

O peripeție puternic dezvoltată
Athos a concurat la aceiași categorie cu celălat de la dl Gotcă sau separat?
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
-
Ioana Corb
Eram foc și pară amândoi, care mai decareOliviu Secara wrote: ↑Sat Apr 25, 2026 11:31 pm Mare răbdător Tudor , mare caracter ! Îmi imaginez ca erai foc și pară !
-
Ioana Corb
Mulțumim!Mihaita Zdrite wrote: ↑Sun Apr 26, 2026 1:43 am Felicitări!
Toți au fost la clasa deschisă.
-
Ioana Corb
Am mai avut peripeții și în ring. Batu era nervos rău pe Athos de când l-a văzut. Și s-a întâmplat cam ca la Oradea cu Iancu
Cu diferența că ringul era mult mai mic 🫣
și cu diferența că Batu era și mai nervos 🫣 și cu diferența pozitivă că m-am învățat minte de la Oradea și preventiv, de acasă am zis că șnurulețele alea nu sunt pentru mioritici în ring, așa că i-am pus lesă și zgardă tactice. No, nu mai miști în front!
Apoi, la BIS, Athos era gata enervat, plus sătul de stat 2 ore să aștepte să înceapă, vroia să mănânce toți alabaii stând lângă ring să ne așteptăm rândul
în ring a fost cât de cât ok, dar mersul în ring nu a fost cel mai bun, acolo am pierdut mult ptr că ceilalți câini au mers în ring exemplar, probabil au și văzut ringul mult mai des decât noi. Nu probabil, ci sigur 
Apoi, la BIS, Athos era gata enervat, plus sătul de stat 2 ore să aștepte să înceapă, vroia să mănânce toți alabaii stând lângă ring să ne așteptăm rândul
-
Ioana Corb
Uitasem sa spun că arbitrajul a fost descriptiv.
- Mihaita Zdrite
Care au fost Ioana taxele pentru înscriere?
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Asta chiar ca e demn de menționat.
Trebuie pe cât posibil să descurajezi agresivitatea în ring fiindcă pot rezulta incidente destul de grave atât pt oameni cât și pt câinii, iar uneori descalificări pe loc și părăsire imediată a ringului pt a preveni accidente de acest fel .
Vezi unele trucuri pt a-ți pregăti mai bine exemplarele pt arbitraj in ring și chiar în ringurile centrale în secțiunea dedicată a forumului viewforum.php?f=84
Felicitări și așteptăm mai multe imagini foto/video cu Ciobăneștii Românești de la această competiție canină.
-
Ioana Corb
40 euro - 200 lei sau 205 lei, ceva pe acolo
-
Ioana Corb
Mulțumesc Oliviu de sfaturi, eu nu încurajez in general agresivitatea, deci nici în ring.
Poze mai aștept și eu, ale mele nu sunt strălucite.
De aceea am și precizat că arbitrajul a fost descriptiv pentru că nu se întâmplă prea des, cel puțin la noi.
Mihăiță, dacă vrei să participi, cred că va fi și la toamnă, înțeleg că e de două ori pe an.
Poze mai aștept și eu, ale mele nu sunt strălucite.
De aceea am și precizat că arbitrajul a fost descriptiv pentru că nu se întâmplă prea des, cel puțin la noi.
Mihăiță, dacă vrei să participi, cred că va fi și la toamnă, înțeleg că e de două ori pe an.
-
Ioana Corb
- Oliviu Secara
- Site Admin
Se pare că ați avut o zi cu peripeții, dar și încununată de succes.
Foarte frumos că ne ții informați și că, creezi aici pe Forum în secțiunile dedicate, o arhivă a expozițiilor ca să existe o imagine de ansamblu a ciobăneștilor românești/mioriticilor prezenti atât in competițiile naționale cât și internaționale.
Să vă țineți obiceiul cu lansarea acestor materialele foto/video și informații despre clasamente și câinii ciobănești românești participanți la evenimentele unde sunteți pezenți !
Ce expoziții/competiții ai de bifat în agendă în următoarea perioadă ?
Athos este în formă foarte bună !
Foarte frumos că ne ții informați și că, creezi aici pe Forum în secțiunile dedicate, o arhivă a expozițiilor ca să existe o imagine de ansamblu a ciobăneștilor românești/mioriticilor prezenti atât in competițiile naționale cât și internaționale.
Să vă țineți obiceiul cu lansarea acestor materialele foto/video și informații despre clasamente și câinii ciobănești românești participanți la evenimentele unde sunteți pezenți !
Ce expoziții/competiții ai de bifat în agendă în următoarea perioadă ?
Athos este în formă foarte bună !
-
Ioana Corb
Am înțeles șefu'!
Urmează expoziția de club. Apoi mai vedem.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Ioana Corb wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 12:34 pm Am înțeles șefu'!
Succes ! Și asteptăm cu sufletul la gură
Mi se pare că ai lansat topic cu evenimentul in secțiunea dedicată asociației actuale viewforum.php?f=108