Xylon

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Mihaita Zdrite

Salut ! in sfarsit am reusit sa am in proprietate si eu un mascul de ciobanesc romanesc mioritic , ceea ce ma bucura deoarece acesti caini imi sunt foarte dragi atat pe plan estetic cat si in cel de lucru. Mai jos am sa va prezint cateva poze cu mioriticul si pe parcurs am sa mai postez si tin sa preciezez ca are un caracter foarte bun, vorba mai veche are nerv.
Ne place tavaleala prin iarba :D
Image

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Mihaita Zdrite

Tavaleala :)
Image

Image

Image

Intalnirea cu vecina ;))
Image

Image

aici puteti observa si miscarea , dupa parerea mea foarte buna

Image

si sa nu uit, are 5 luni de zile

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Mihaita Zdrite

Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc domnului Albiter pentru mascul :)

Oliviu Secara
Site Admin

Felicitări Mihai pt. achiziție și succes cu puiul. Așteptăm poze cu evoluția lui. Să nu uiți să-l periezi corespunzător și să-l prezinți în minim 2 expoziții dupa 9 luni. :P

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Mihaita Zdrite

ok multumesc pt sfaturi ..il periez in ficare zi ..dar acum inca e in perioada de naparlire ..pe iarna o sa isi intre in par :D ..

cezar osiceanu

Stimate proprietarma vad obligat sa fac cateva comentarii asupra cainelui pe care vi l-ati achiztionat si anume:
1. osatura este subtire
2. capul este mic
3 talia este medie spre mica pentru 5 luni cat sustineti ca are
4. greutatea este si ea la limita
5. parul nu se vede prea bine in aceste poze
6. canisa de Bello Gettica nu apartine dlui Albiter care este acolo doar un simplu angajat la curatenie si asta la negru
7. cum dnul Albiter NU este si NU a fost vreodata crescator sau detinator macar de caine ciobanesc romanesc nu stiu ce sfaturi ar putea da in afara de genul; de marura si faras folosit la curatenie in padockurile pe care le deserveste
8.Daca ati pune si pedigreeul cainelui ne-am lamuri si mai tare dpdv genetic cum sta cu acest capitol catelusul dvstra. Daca il are in genealogie pe sarmanul Samio Erik atunci trebuie sa stiti ca aveti un caine cu probleme din aceasta cauza ptr ca: Samio Erik era un caine mic de talie, fara par pe bot si pe labe - chestie eliminatorie si cu transmisie genetica, cu o genealogie falsa si un palmares obtinut pe blat.
Cum Xylon este numele unui material sintetic din care se faceau pe vremuri treningurile ptr rusi doar - purtatorul unui asemenea trening transpira instantaneu sub el si facea ca bietul om sa puta efectiv pe o raza de cativa metri!

Mihaita Zdrite

Stimate domn osiceanu ..in momentul acesta isi schimba parul si de asta nu se vede perfect, nu stiu ce discutii aveti dvs cu domnu Albiter si nu ma bag in chestiile astea deoarece nu va cunosc pe niciunul indeajuns de bine ca sa ma pronut si nu e frumos sa veniti cu anumite supozitii si jigniri ca dupa aia incep sa ma supar si schimb foaia. Pot spune ca sunt incepator, desi cand eram mai mic parintii imi tineau ciobanesti multi atat baraci cat si ciobanesc rustic dar acum de cand am crescut pot zice ca e primul mioritic in grija mea ..pana acum ca si caracter imi place.

cezar osiceanu

cezar osiceanu wrote:Stimate proprietarma vad obligat sa fac cateva comentarii asupra cainelui pe care vi l-ati achiztionat si anume:
1. osatura este subtire
2. capul este mic
3 talia este medie spre mica pentru 5 luni cat sustineti ca are
4. greutatea este si ea la limita
5. parul nu se vede prea bine in aceste poze
6. canisa de Bello Gettica nu apartine dlui Albiter care este acolo doar un simplu angajat la curatenie si asta la negru
7. cum dnul Albiter NU este si NU a fost vreodata crescator sau detinator macar de caine ciobanesc romanesc nu stiu ce sfaturi ar putea da in afara de genul; de matura si faras folosit la curatenie in padockurile pe care le deserveste
8.Daca ati pune si pedigreeul cainelui ne-am lamuri si mai tare dpdv genetic cum sta cu acest capitol catelusul dvstra. Daca il are in genealogie pe sarmanul Samio Erik atunci trebuie sa stiti ca aveti un caine cu probleme din aceasta cauza ptr ca: Samio Erik era un caine mic de talie, fara par pe bot si pe labe - chestie eliminatorie si cu transmisie genetica, cu o genealogie falsa si un palmares obtinut pe blat.
Cum Xylon este numele unui material sintetic din care se faceau pe vremuri treningurile ptr rusi doar - purtatorul unui asemenea trening transpira instantaneu sub el si facea ca bietul om sa puta efectiv pe o raza de cativa metri!
Stimate domn recititi va rog mesajul meu si veti observa ca:
- am precizat ca nu se prea vede bine parul - si aici va dau dreptate ca este un argument corect schimbarea lui la aceasta varsta
- daca veti pune pedigreeul acestui caine "supozitiile" de care pomeneati - in fapt niste informatii utile legate de samio Erik si defectele lui, atunci am putea discuta concret ca sa fie certe datele.sar oare de ce nu postati pedigreeul cainelui? sa fie frica, sa fie lipsa de cunostiinte chinologice de care pomeneati sau ce?
- este interesanta informatia dvstra despre caini ciobanesti baraci si rustici dar pe unde ati gasit-o? sper ca nu in pedigreele de canisa eliberate de dnul Albiter in numele stapanului sau si fara acordul ACHR-ului unde el nu este membru intrucat nu are caine in proprietate!!!
In rest dle Mihaitza sa stiti ca din pozele dvstra se vede ca acest caine al dvstra are un inceput vizibil de "laba de urs" asta apropo de miscare, dar sa stiti ca nu este genetica natura ei ci este cauzata de gresita intretinere a cainelui. va recomand sa utilizati un ham si sa faceti cat mai multa miscare la pas si la trap cu acest catel ca sa se corecteze.

Mihaita Zdrite

da multumesc de sfaturi ..in fiecare zi il las liber la joaca ..cei drept nu pra umblu cu el in lesa ..nu am pedigree la el, am carnet de sanatate si cip ..acesta pot spune ca mi-i la daruit domnu albiter nu l-am cumparat ca sa fim intelesi sa nu ne mai certam pe baza asta ..acuma nu mai conteaza cn e tatal si cine nu ..pe mine nu ma intereseaza exp deocamdata ..pana acum face f bine paza in curte si acest lucru imi place ...o sa vedem pe parcurs evolutia, cert este ca la varsta lui face bine paza si este f echilibrat ..multi caini la varsta lui nu sunt asa "agresivi" din contra poate prea moi, iar legat de greutate , ce sa zic am avut unele probleme cu el la hrana uscata dar acum am remediat problema si va fi totul ok..cum de unde am auzit de baraci si ciobanesti rustici ...pai sunt atatea inf pe internet incat doar treb sa cauti ..va spun un lucru care ma ingrijoreaza ..cu timpul am obs ca mioriticul se degradeaza ..nu toate exemplarele dar majoritatea si nush cati masculi mioritic din romania ar putea infrunta oricand un caucazian sau asia centrala ..din cauza asta ar trebuii cel mai mult lucrat la temperament apoi la talie ..:)

alinzmara

Salut,

Dupa cum spune si Dl. Osiceanu, e vai de mama lui.
Dar oricum, grija de el. Are osatura subtire, parca ar fi subnutrit.

Numai bine,
Alin

Mihaita Zdrite

domnu mara ..un caine nu se judeca doar dupa aspectul fizic ..am avut baraci care rupeam rotwailerul sau alti caini ..un caine se judeca in primul rand dupa temperament si apoi fizic ..poate sa fie fizic cat un vitel daca e prost si moale ..sa ajunga acesta la varsa de 2 ani si il pun fata un fata cu orice caine de la dvs si va arat ca il bate la capitolul temeperament si nu numai ..sa vad eu ce caini aveti dvs asa de buni de asta e vai de mama lui ..oricum nu ma afecteaza deloc discutiile doar ca unii vb in nestiinta de cauza.. din cauza unor pers. ca dvs mioriticul a ajuns c-am moale ..numa la talie va uitati si temperamentul nu conteaza ..

Domnu osiceanu din ce st tatal lui este ulisse de dbg ..daca tot m-ati intrebat

Mihaita Zdrite

alin obs ca si dvs sunteti la inceput ..nici masculul dvs nu are mare palmares din cate am vazut ..asa ca nu mai veniti dvs cu figurile astea pe cap ..puneti poze sa vedem ce e de capul lui ..dar inainte spalatil ca ma gandesc saracul cum il tineti daca e murdar ..

cezar osiceanu

Dle Mihaitza daca nu are pedigree atunci nu poate sa aibe afixul de bello getica pe care l-ati pus in acest topic.Cum nu are genealogie confirmata si inregistrata ca atare in vreun sistem chinologic inregistrat dpdv juridic si economic atunci este un caine metis pe care aveti conform legii in vigoare cu privire la cainii fara rasa, sa il CASTRATI!!
Ca ati primit un metis pe care dvstra il credeti mioritic este problema dvstra dar judecand la rece si pe baza argumentelor dvstra chiar acesta este tristul adevar!
In alta ordine de idei palmaresul unui caine este cu totul altceva decat pedigreeul lui asa incat va rog sa va revizuiti urgent atat cunostiintele dar si atitudinea.
cat priveste exprimarile dvstra evazive la adresa ciobanestilor rustici de care pomeneati sunteti iar pe langa subiect. Rustic nu inseamna neaparat ciobanesc romanesc si nu se regaseste termenul in chinologia organizata de pana acum in Romania.

Mihaita Zdrite

ok ..1 la mana nu il castrez iar doi la mana nu sunt asa mare expert in terorie si nu vreau sa ma pronunt iar "gresit" asa ca il rog pe Oliviu sa stearga topicul meu ..mi-e nu imi trecea prin cap sa fac postul si sa ma cert cu toti ca nu are rost. Fiecare are dreptul pe banii lui sau in curtea lui sa tina un caine mai mult sau mai putin de rasa, iar cu acest lucru am incheiat discutia cel putin din partea mea. Va veni vremea sa detin si eu exemplare de elita dar niciodata nu ma voi inscrie in asociatiile acestea, care sa imi comande mie ce sa fac cu cainii , dar nici in expozitii. Domnu Oliviu puteti sa stergeti complet topicul ..ms

Cristian

Se pare ca dl. crescator nu a scos acte pt puiuti si dl mihaitza vrea sa musamalizeze :lol: :lol: :lol:
numai la noi s epoate asa ceva... halal chinologie si la asociatiile astea. sa iti traiasca cainele si sa fie sanatos asta e important. mihaita acuma ca ai caine va trebui sa inveti si tu mai multe despre el si ce inseamna caine de rasa si cum sa te ocupi de el nu fi asa de suparacios :D ia-l ca pe un sfat. toata lumea invata din greseli :!:

cezar osiceanu

Mihaitza wrote:ok ..1 la mana nu il castrez iar doi la mana nu sunt asa mare expert in terorie si nu vreau sa ma pronunt iar "gresit" asa ca il rog pe Oliviu sa stearga topicul meu ..mi-e nu imi trecea prin cap sa fac postul si sa ma cert cu toti ca nu are rost. Fiecare are dreptul pe banii lui sau in curtea lui sa tina un caine mai mult sau mai putin de rasa, iar cu acest lucru am incheiat discutia cel putin din partea mea. Va veni vremea sa detin si eu exemplare de elita dar niciodata nu ma voi inscrie in asociatiile acestea, care sa imi comande mie ce sa fac cu cainii , dar nici in expozitii. Domnu Oliviu puteti sa stergeti complet topicul ..ms
Dle mihaita asa spune legea in Romania cu privire la cainii care nu sunt de rasa! Nu are pedigree nu este de rasa! Nu este de rasa cainele atunci aveti obligatia sa il castrati! Si castrat il tineti cat vreti in curtea dvstra!
Aici nu se cearta nimeni cu dvstra ci va informeaza ptr ca dvstra nu ati facut asta la timpul potrivit, v-ati laudat cu un caine care nu este de rasa conform legii-pedigree neavand, cu un caine care nu are afix de crescator asa cum ati scris dvstra intial ca il cheama Xylon de Belo Gettica, v-ati laudat cu un caine care are talie mica, osatura fina,cap mic si subtire si "labe de urs", i-ati multumit unui individ fara scrupule- Albiter, care insa nu este nici macar detinator de caine ciobanesc daramite crescator,etc
Nu este nimic rau in dorinta dvstra de a invata doar ca amenintari de genul schimb foaia si alte vorbe de claca pe care le-ati folosit in mesajele dvstra in loc sa ascultati ceea ce vi se arata pe un ton firesc si normal de discutie nu fac cinste nimanui!

Mihaita Zdrite

pana acum ma enervam acum deja incep sa ma amuz :))

Mihaita Zdrite

parca spuneati ca rustic nu inseamna neaparat ciobanesc romanesc ..tin sa va spun ca obs si eu ca deja ciobanesc romanesc li se spune doar celor de show sau cu pedigree ..pe vremuri nu se spunea asa ? anumitor ciobanesti ..plus ca de multe ori un caine fara pedigree face mai mult de cand unu de show cu acte ..noua nu ne trebuie caini de show noua ne trebuie in primult rand caini cu temerament adevarat nu de show etc ..am ajuns in situatia asta din cauza ca, crescatorii au ask toate aberatiile asociatiilor ..nu toti dar majoritatea si si=au batut joc de mioritcul de alta data ..uitati-va la rusi ce caini au ..

Raul Petruț

Buna sera Dle Mihaita.

Nu puneti la inima tot ce spun colegii de forum. Ma bucur ca ati ales ciobanescul Mioritic, cu sau fara acte. Bineinteles ca in aceste vremuri incerte pentru mioritic ar fi fost preferabil sa va luati un caine cu Pedigree dupa cum spuneau si antevorbitorii mei, dar sunt convins ca odata ce ati facut acest pas, o sa va doriti binele rasei si o sa fie evindet ce acum pare jignire. Sunt convins ca o sa va doriti un caine cu o geanologie cunoscuta, din parinti tipici rasei, un caine care poate sa aduca un plus rasei si sa-i poarte numele cu mandrie.

Colegii mei vroiau doar sa sublinieze riscurile care le aduce rasei in sine un catel fara acte, care poate sa fie si un metis pana la urma. Dupa cum probabil ati citit pe forum in alte postari s-au facut destul de multe incrucisari nesabuite, metisari, consagvinizari si multe altele. Tocmai din acesta cauza este lumea revoltata pe orice caine fara acte, pentru ca fiecare prezinta un pericol pentru eforturile altora de a omogeniza si readuce rasa pe linia de plutire.

Desi unele comentarii au fost destul de personale, incercati sa vedeti partea constructiva de sub ele. Desi este prematur deocamdata sunt convins ca o sa va fie totul clar odata ce o sa vreti sa mergeti in expo cu el si o sa faceti o cercetare mai amanuntita a problemelor cu care s-a confruntat mioriticul si cu care se mai confrunta inca din pacate.

DPMDV eu va felicit ca ati ales sa cresteti o rasa romaneasca si mai ales ca este un Mioritic. Astept cu nerabdare sa vedem si un filmulet sau doua cu temperamentul catelului si bineinteles, pozele cu dezvoltarea lui.

Nu mai sunt nici Cânii bătrâni
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
cezar osiceanu

Mihaitza wrote:pana acum ma enervam acum deja incep sa ma amuz :))
Este bine ca reusiti sa va amuzati de ce traznai ati scris dle Mihaita! Si un prim pas catre a intelege corect fenomenul chinologic! Este evident ca ati luat acest fenomen in plin fara nici o pregatire si de aceea faceti grave confuzii in termeni, exprimare,etc!
Maidanezii au un temperament extraordinar sa stiti si cu toate acestea nu sunt considerati cain de de rasa!
Dvstra neavand pedigree la catelul dvstra nu puteti sustine ca ar fi mioritic indiferent ce v-a mintit dnul Albiter cand vi l-a dat! Pedigreeul atesta oficial apartenenta la o rasa a cainelui dar nu si calitatile lui - acest lucru nu se prea intelege in general! Intradevar exista caini cu pedigree dar care au niste defecte eliminatorii dar ma repet ei sunt caini de rasa prin prisma acelui pedigree si ca exemplare sunt posesoare de defecte eliminatorii care nu le dau dreptul de a se reproduce in mod controlat iar puii lor NU pot avea pedigree! Practic aceasta inseamna selectie chinologica si nu naturala! Dnul Albiter neavand caine de rasa si nefiind membru al vreunei asociatii chinologice ci doar un simplu om de serviciu la curatenia unei canise nu va poate da aceste explicatii in mod evident!
Termenul de rustic pe care il folositi dvstra se refera la altceva si nu la ciobanestii romanesti. Daca tot folositi acest termen arati si unde l-ati gasit exact ca sa vedem cu toii ce sta la baza confuziei dvstra.
Nu exista caine de show SAU cu pedigree dupa cum nefericit va exprimati dvstra! Cainele cu pedigree poate fi dus ca si cel fara dealtfel la orice concurs canin ptr ca se plateste de catre proprietar participarea lui acolo! Cainele cu pedigree de tip A poate participa la FCI la CACIB ceilalti teoretic NU!
Teoretic crescatorii si detinatorii fac o rasa nu ACHR-ul dar la dvstra ca la nimeni! De aceea ati distrus rasa in acel ONG!
Iar o luati pe aratura comparand boom-ul chinologic rusesc despre care nu stiti mai nimic legat de cauze, procedee folosite,etc cu ceea ce se intampla in ACHR!
Daca nu ati incerca sa aratati ca stiti ceva ce evident nu stiti, sa arati ca va informati desi o faceti pe sarite si din surse neserioase, etc si ati aborda discutia in alt mod ar fi mult mai corect si mai benefic si ptr dvstra dar si ptr mentorul dvstra Albiter! Nu de alta dar nivelul lui de cunostiinte de chinologice este nul iar cel intelectual poate pe la gradinita sa fie recunoscut!

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”