Alin, la fel ca si mine, facem parte din alta generatie, poate mai orgoliosi - nu spun ca doar noi avem dreptate.
Sunt deacord cu afisarea arborelui, dar pana la urma urmei fiecare decide (De asta s-a votat constitutia
De fapt eu vreau sa pun o intrebare pt toti crescatorii: ROG ADMINISTRATORU SA TRANSFERE ACEST SUBIECT DACA LOCUL LUI NU ESTE AICI
DE FAPT CARE ESTE SCOPUL INMULTIRII?
Punctul meu de vedere: daca vrei sa progresezi trebue sa lucrezi cu tineret, sa le pastrezi si rudele mature pt ca anii viitor sa poti fixa anumite caractere ...
Aici intervine consavinizarea controlata, ea are ca rol fixarea de caractere: Se inperecheaza caini cu caractere bune asemanatoare si cu defecte diferite => rezultatul dorit este: fixarea caracterelor bune si dobandirea altor caractere bune.
IMPRESIA mea este ca 90% dintre cei care au caini de rasa (pt unii este mult a spune crescator) considera aceasta activitate o alta metoda de suplimentare a bugetului - partial adevarata:
Cainele bun intotdeauna o sa aibe pret bun, un pret care sa acopere investitia si poate si ceva peste, dar acest pret il plateste tot un crescator - deci cei cu caini buni pot sa spere la asa ceva, dar pe astia ii numeri pe degete.
Nu sunt ipocrit sa spun ca eu nu vreau sa vand, dar pt mine aceasta activitate incepe abia dupa ce eu sunt ferm convins ca am oprit caracterele pe care le caut si eventualele rezerve. Intotdeauna o sa existe un surplus, chiar daca ai doar 4 puii nu ai ce face cu 3 masculi (daca raportul este de 75/25%). Aici vad eu marea diferenta, unii cresc pt a vinde, unii cresc pt a selecta. TOATA STIMA PT CEI CARE SELECTEAZA