Mihaita Zdrite wrote: ↑Tue Oct 05, 2021 10:05 pm
Multumim! Eu cu cainii mei de 1 an in care categorie intru ...adică ka care rubrica din cele 3 ...Multumesc
În funcție de vârstă câinilor, în funcție de numărul de expoziții la care vrei sa participi și în funcție de câți câini duci tu la expoziție, te poți încadra în una dintre cele 3 situații expuse în tabel.
În weekendul de la Oradea au loc 4 expoziții. Doua expoziții de tip CAC și doua expo CACIB.
RECOMANDAREA mea e să participați la toate cele 4 expoziții, sigur costurile cresc însă dacă Ciobăneștii voștri sunt în forma bună aceștia pot obține unele titluri care ii califica pt a dobândi titluri de campioni conform regulamentului.
La CAC participa toti cainii de rasa fara pedigree si cainii de rasa cu pedigree eliberat de catre ACHR - COR (daca sunt nascuti in Romania) fie ca este pedigree tip A, B sau C, selectia in ring se face pe criteriu fenotipic. Titlurile CACIB sunt omologate doar pentru cainii cu pedigree tip A (adica recunoscute si trebuincioase eliberarii diplomelor de campion). Pentru cei cu pedigree tip B sau C, indiferent de titlurile dobindite, reprezinta palmaresul expozitional, se trec in pedigreele puilor dar nu se pot elibera diplomele de Campion (nici de Juniori macar). De aceea este foarte important sa fiti extrem de atenti la acordarea titlului CACIB si mai ales REZ CACIB, Daca cel ce a luat titlul CACIB este deja CAMPION INTERNATIONAL DE FRUMUSETE sau nu are pedigree FCI tip A, atunci confirmarea valorii intriseci a acestui titlu ii revine cainelui ce a fost desemnat REZ CACIB.
Arbitri invitați și repartiția lor în funcție de rasele sau de cele 10 grupe canine pe care le au în competențe
Carpatinul și Mioriticul sunt câini de Grupa 1.
Spune-mi te rog Mihai din tabel, care sunt cei 4 arbitri care arbitrează Carpatinul și Mioriticul în weekendul expozițional de la Oradea ?
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”