Lupan din Zestrea Stânelor

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Mihaita Zdrite

Va salut dragi colegi...asa cum mi-am promis de multa vreme sa am un mioritic adevarat in curte am ajuns sa il detin...imi place foarte mult rasa si pe viitor am de gand asa cum am sa pot sa ma implic si eu. Dupa cum se vede si in titlul topicului pe miorel il cheama Lupan din Zestrea Stânelor, este un exemplar frumos bine angulat, un caine robust la varsta lui parca ar fi un tank :)) ..pana acum pot sa va zic ca are un caracter dominant...Am sperante ca va fi un mascul mare si robust si nu il ultimul rand un caine cu temperament foarte bun asemeni parintilor :D
Am incercat sa ii fac cateva poze totusi sa vi-l prezint ...pe parcurs urmand sa revin cu noi detalii despre el :)

ps: ii place foarte mult sa stea la umbra sa doarma pe unde apuca ba pe langa casa pe sub trandafiri sau sub vie :))

Image
Image - e c-am ignorant baiatu` ;)
Image
Image
Image
Image
Image - Si-a dorit sa il ia in brate doar ca abia il tinea :)) este prea greu pt el :P

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
lilith

Felicitari, mihaita! E superb Lupan! Sa se faca mare si sanatos, ai cu ce te mandri! :)

Image
Mihaita Zdrite

Multumesc lili :)

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Raul Petruț

Felicitari Mihaitza,

Era timpul sa ai si tu un caine adevarat :))) mai ales dupa atata asteptare :P

Nu mai sunt nici Cânii bătrâni
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Mihaita Zdrite

ms ;) ai dreptate ..dar nu a fost in zadar asteptarea :D

Oliviu Secara
Site Admin

Salut Mihai !
Cum s-a adaptat Lupan la noile condiții de mediu ? Ce reacții are la animalele de prin ogradă ?
Mănâncă bine hrana pe care i-o administrezi ? În ce cantitate îi dai ?

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Mihaita Zdrite

salut Oliviu! s-a adaptat destul de bine ...inca imi contesta autoritatea si nu tot timpul ma asculta cand il chem la mn sau vreau sa il duc in livada nu se misca de langa casa oricat il chem :)) cu animalele ce sa zic ...cand vede gainile nu are treaba dar cand sunt foarte aproape de el da sa fuga dupa ele (asa le pandeste ca o vulpe cateodata am observat micul instinct si voi lucra la asta pana il corectez cu orice pret :P)...tot timpu sunt atent si ii spun ca nu e voie mai strig la el dar nu prea asculta e incapatanat ca un catar :)) sper sa inteleaga pe parcurs. Pot sa zic ca e foarte putin muscacios are tendinta tot timpu sa imi prinda de pantalonii tri sferturi sau cand ne jucam mai se da sa ma apuce de mana iar odata l-am lasat sa vad ce face cum va musca si se pare ca nu prea stia de joaca m-a strans c-am tare :D dar in rest e ok mai trebuie sa se obisnuiasca cu mn inca. Sincer nu sunt foarte multumit ...hrana uscata o mananca mai greu...ii dadeam 3-4 pumni la inceput si am vazut ca nu manca tot si chiar ramanea si peste zi si acum ii dau 2 ..dar umede putin amestecate cu mancare din casa ..asa e mai ok am observat desi ar trebuii sa le manance mai bn si mai mult ..i-as da si mai mult dar nu mananca, probabil sunt c-am mari boabele si asa uscate ii e mai greu ..nush ce sa zic deocamdata e ok o sa vad pe parcurs cum va fi ...

Mihaita Zdrite

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lupan se pare ca a mai crescut si e tot mai dominant si curios. Vreau sa va spun o intamplare de acum 1 zi. Ieri dimineata l-am luat si m-am dus cu el la oras la vreo 25 km de comuna mea ..ei bine pe masina vreau sa va spun ca a fost foarte agitat si abia l-am tinut sa nu sara prin masina sa sa zgarie ce apuca ..in colo cumva cumva am ajuns, dar la intoarcerea spre casa din nou incepea sa sara nu avea stare si eu il tineam si am ramas putin uimit de reactiile lui ..eu nu il lasam sa sara de prin masina incercam sa il tin doar intr-o anumita zona iar el de nervi s-a dat sa ma muste la modul serios ..prima data ma prins de mana dar nu exagerat de tare ..apoi a mai avut tentative si daca nu il tineam intr-un anume fel ma prindea sanatos...e un caine foarte dominant ..nu are frica de nimic ..de drujba , cositoare mecanica, lovituri de ciocan, masini , alti caini ...pe deasupra e si curios dar si incapatanat. Imi place de el pana acum si abia astept sa il aud serios latrand ..ca asa maraind sau mai latra in joaca pe mn nu e tot una :D ..doar ca nu prea sunt caini aici vecinii ii au inchisi nu prea am cum sa ii testez reactia dar o sa incerc la o vecina care are unul de vanatoare intr-un tarc si sper sa nu il sara sa trebuiasca sa il iau de coada :)) ..nici cainele varului meu nu il lasa la mancare ..e un pui de potocar si odata a incercat sa intre peste el la mancare, lupan avertizandul de cateva ori bune, micutul tot incercand pana ce l-a prins de ceafa sanatos ..mi-a placut priza facuta ..cand a inceput sa scheune imediat la lasat dar pana atunci la tinut bine :P ..o sa mai revin cu poze si cu alte detalii pe parcurs ce creste si face boacane :)) Dupa cum se vede si osatura e buna ..angulatiile sunt bune dentitia corect o sa pun si o poza sa vedeti..are 41 cm greban si 13 kg...

lilith

Creste frumos Lupan si are o moaca tare simpatica. Insa voi fi sincera cu tine cu chestiile care nu imi plac. 1. Ca e in lant. 2. Ca lantul e scurt. Mai ales pentru un pui in crestere, miscarea e esentiala. Mai bine ii faci un padoc daca vrei sa-l tii departe de anumite chestii gen flori, legume etc.

Image
Mihaita Zdrite

ms lili ..cainele nu sta in lant ..l-am legat doar ca sa manance pt ca daca e liber nu sta la mancare tot fuge , dupa care l-am lasat liber..el sta in tarc si dupa masa spre seara liber ...:D iar lant lung si f usor nu am ..ce am sunt pt caini mari si sunt lanturi care rezista la zmuciri si alte chestii dar nu il tin eu pe el in lant ..e doar asa de moment :P

Mihaita Zdrite

Si apropo de flori pana acum mi-a tosanit 3 pui de trandafir ..el cautand umbra se baga pe langa casa pe langa flori si acum tarziu am vazut cand nu mai sunt :)))..

pvsilviu

A papat trandafirii :) (si al meu face la fel).
Azi dimineata era in zmeura si manca direct de la sursa (proaspete :D).

Mihaita Zdrite

aahaha :)) eu nu am smeura si nu are sanse in schimb a incercat strugurii verzi :)) mioriticul= mafiot

Raul Petruț

Mihaitza wrote:Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lupan se pare ca a mai crescut si e tot mai dominant si curios. Vreau sa va spun o intamplare de acum 1 zi. Ieri dimineata l-am luat si m-am dus cu el la oras la vreo 25 km de comuna mea ..ei bine pe masina vreau sa va spun ca a fost foarte agitat si abia l-am tinut sa nu sara prin masina sa sa zgarie ce apuca ..in colo cumva cumva am ajuns, dar la intoarcerea spre casa din nou incepea sa sara nu avea stare si eu il tineam si am ramas putin uimit de reactiile lui ..eu nu il lasam sa sara de prin masina incercam sa il tin doar intr-o anumita zona iar el de nervi s-a dat sa ma muste la modul serios ..prima data ma prins de mana dar nu exagerat de tare ..apoi a mai avut tentative si daca nu il tineam intr-un anume fel ma prindea sanatos...e un caine foarte dominant ..nu are frica de nimic ..de drujba , cositoare mecanica, lovituri de ciocan, masini , alti caini ...pe deasupra e si curios dar si incapatanat. Imi place de el pana acum si abia astept sa il aud serios latrand ..ca asa maraind sau mai latra in joaca pe mn nu e tot una :D ..doar ca nu prea sunt caini aici vecinii ii au inchisi nu prea am cum sa ii testez reactia dar o sa incerc la o vecina care are unul de vanatoare intr-un tarc si sper sa nu il sara sa trebuiasca sa il iau de coada :)) ..nici cainele varului meu nu il lasa la mancare ..e un pui de potocar si odata a incercat sa intre peste el la mancare, lupan avertizandul de cateva ori bune, micutul tot incercand pana ce l-a prins de ceafa sanatos ..mi-a placut priza facuta ..cand a inceput sa scheune imediat la lasat dar pana atunci la tinut bine :P ..o sa mai revin cu poze si cu alte detalii pe parcurs ce creste si face boacane :)) Dupa cum se vede si osatura e buna ..angulatiile sunt bune dentitia corect o sa pun si o poza sa vedeti..are 41 cm greban si 13 kg...

Felicitari Mihaita,

Pare un caine serios si promite multe. Acuma dupa ce am citit despre el, parca abia astept sa vad urmarea, deci nu uita sa ne dai updates regulate :D

PS, Felicitari ca ai vb prima data despre temperamentul sau si nu despre parinti si realizarile lor. :D

Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Mihaita Zdrite

multumesc raul ..Chiar ieri seara am luat-o la pas pe drum si acum am ajuns mai departe decat in alte zile ..incepe incet sa se invete in a merge pe strada chiar daca nu cunoaste teritoriul, iar la un moment dat m-am intalnit cu un amic ce venea cu techelul de la barcau :D a fost sa ii faca baie ..si cum ne-a vazut cainele a inceput sa latre si sa vine putin agresiv spre noi ..dar se pare ca lupan nu a fost impresionat si a stat foarte linistit si calm ..la un moment dat s-a aproapiat de al meu bot in bot moment in care Lupan si-a ridicat parul pe el ca mistretul iar celalalt a luat-o la fuga ..pe traseu mai erau in curtile oamenilor caini dar nu a avut teama nu a dat nici un semn venea linistit pe drum...in fiecare zi am sa parcurg traseul si de fiecare daca incerc sa il fac mai lung :D acum abia astept sa mai creasca sa il vad ca se haraie cu ceilalti caini :D( urmeaza sa il duc la o vecina care are un mascul de cativa ani intr-un tarc sa ii vad reactia are curaj sa duca botu pe gard nu are ce va face :D )...Da raul ai dreptate pt mine nu conteaza foarte mult rezultatele parintilor in concursuri..acolo e egal cu zero ..concursul nu imi garanteaza mie ca acel caine cand e pus la paza sau fata in fata cu alt caine rupe tot sau fuge de mananca pamantul...dar intr-o oarecare masura si parintii au rolul lor genetic etc ..Si eu abia astept sa inceapa sa latre pe animale straine sau oameni straini sa il vad in actiune :)) asteptam si noi sa mai auzim de bine despre Novac ..mai ales ca am auzit ca e un caine cu vana si frumos ;)

Raul Petruț

Mihaitza wrote:multumesc raul ..Chiar ieri seara am luat-o la pas pe drum si acum am ajuns mai departe decat in alte zile ..incepe incet sa se invete in a merge pe strada chiar daca nu cunoaste teritoriul, iar la un moment dat m-am intalnit cu un amic ce venea cu techelul de la barcau :D a fost sa ii faca baie ..si cum ne-a vazut cainele a inceput sa latre si sa vine putin agresiv spre noi ..dar se pare ca lupan nu a fost impresionat si a stat foarte linistit si calm ..la un moment dat s-a aproapiat de al meu bot in bot moment in care Lupan si-a ridicat parul pe el ca mistretul iar celalalt a luat-o la fuga ..pe traseu mai erau in curtile oamenilor caini dar nu a avut teama nu a dat nici un semn venea linistit pe drum...in fiecare zi am sa parcurg traseul si de fiecare daca incerc sa il fac mai lung :D acum abia astept sa mai creasca sa il vad ca se haraie cu ceilalti caini :D( urmeaza sa il duc la o vecina care are un mascul de cativa ani intr-un tarc sa ii vad reactia are curaj sa duca botu pe gard nu are ce va face :D )...Da raul ai dreptate pt mine nu conteaza foarte mult rezultatele parintilor in concursuri..acolo e egal cu zero ..concursul nu imi garanteaza mie ca acel caine cand e pus la paza sau fata in fata cu alt caine rupe tot sau fuge de mananca pamantul...dar intr-o oarecare masura si parintii au rolul lor genetic etc ..Si eu abia astept sa inceapa sa latre pe animale straine sau oameni straini sa il vad in actiune :)) asteptam si noi sa mai auzim de bine despre Novac ..mai ales ca am auzit ca e un caine cu vana si frumos ;)

Foarte tare Lupanul tau Mihaita. Ai totusi grija ca desi este bine sa fie expus la cat mai multe scenarii, accidentele se pot intampla f usor si unele pot fi traumatizante pentru el, ii pot afecta caracterul. Desi sunt cazuri cand se doreste acest lucru, nu este indicat sa il supui riscului de a avea exact efectul opus fata de ce ai vrut tu.

Este foarte incurajator ce citesc despre Lupan, si abia astept sa ne intalnim cu el :D

Novacul meu creste, a facut acuma o saptamana 5 luni, este destul de dominant, ataca orice este strain, si desi a luat o cafteala de la doi CG, inca umbla cu coada pe sus pe langa caini, maraie, latra si dupa cativa a si fugit :D
Acum este la cura de slabit ca se pare ca este prea gras. A avut la 5 luni 36kg si 62 cm.

Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Mihaita Zdrite

ma bucur sa aud asta :D ...las ca o sa ne intalnim si Lupan cu Novac daca fac echipa manaca si 4 cg :)) Fortaa Salaj !!! ;) Sigur ca da am mare grija ..dar acela era un techel mic si oricum eram atent daca facea cv miscare gresit un picior sarea la un vecin in gradina ca e sosea si dinjos case asa la panta :))) am grija pana ajunge matur apai dupa aia ii poate manca de vii :P :))

Mihaita Zdrite

Salut! In 1 septembrie am implinit 3 luni :D ...a trecut vremea si am mai crescut...in 1 cand i-am facut masuratorile avea 48 cm greaban si 21 kg :D ...Este in continuare un mascul dominant si fara frica :) In poze o sa observati noua lui prietena, pe care a latrat-o din tarc in momentul cand a dat ochii cu ea dar mai tarziu dupa ce au facut cunostiinta s-au imprietenit si chiar le place sa se joace impreuna :)) Am zis sa ii creez un mic mediu si in curte :D ..in rest pot spune ca se dezvolta foarte bine :D chiar din dinti am obs ca i-au cazut ..cei de pe randul de jos aceia mici dintre cei doi colti ..doar 2 i-au ramas si coltii cu maselele :)) ..mai jos cateva poze! Ce parere aveti? :)

Image - gagicile astea ne dau batai de cap :)) :P
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

cezar osiceanu

cainele acesta are pedigree? Daca are atunci postati-l pentru a atesta ca este caine de rasa!
un caine la varsta aceasta sa fie pus pe lant ? asta este o crima!
ca si aspect exterior are cam prea mult negru - maxim 30% este admis, problema care face interesant studiul genealogiei lui.Daca are asa ceva cunoscuta bineinteles!

Mihaita Zdrite

Domnule osiceanu noi suntem clienti mai vechi in a ne lua la harta :)) sigur ca are ..iar culoarea nu e neagra este un gri ..iar pe zi ce trece se deschide tot mai mult va fi un gri alboi ..ceea ce am mai vazut la alti crescatori si chiar nu e problema ..serios sa il pun in lant e crima? cine zice asta ? in curtea mea fac ce vreau, cresc animalul dupa bunul meu plac si dupa regulile mele...dar va spun sa stiti ca nu este tinut in lang ..ala e un lant f usor si scurt cand il mai plimb prin ograda ...el sta in padoc ..asa ca nu va impacientati va rog :) strabunicii si bunicii cred ca numa in padoc ii tineau? ..va spun eu, unii liberi, altii in lant...acum ne luam dupa americani si dupa naiba padocuri si alte minuni ..asta este :D . Pedigree are ..e totul sub control ..dar totusi asa ca si aspect va place ? ca eu am tot vazut comentarii de dvs dar tot timpu trag spre negativ ...un exemplu care imi vine in minte st ca a-ti facut un comentariu pe fb unui caini de 75 zicand ca e mic :)))..domnule va respect, am inteles ca a-ti ajutat rasa si sunteti suparat sa nu folosesc alte cuvinte pt ca mai sunt si nereguli dar nu mai fiti asa ..Doamne ajuta! Acum ar trebuii sa ne concentram si pe imigranti..daca vin aia ne schimba standardele la rase :)) fac camile din ele

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”