Novac

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Post Reply
Raul Petruț

Ciprian Pandrea wrote: Sun Dec 06, 2020 3:55 pm Băiatul nostru Novac, 1 an și 6 luni, ne va părăsi pt o perioada de câteva săptămâni, sau luni..... sus pe munte la stâna. Acolo unde ancestorii lui au trăit. O vacanță de iarna benefica pt un mioritic ca el.
Cu hrană putina și frig mult. Nu tu boabe, nu tu Ciorbă de oase cu zarzavat. Etc, etc...
Doar pază la lupi și ursi....
Va sta o vreme legat în lanț pe sârmă. Apoi liber.
Sper să-mi mai vad dulăul întreg acasă înapoi după aceasta experienta.
Doamne ajuta tuturor.
L-ati trimis sa faca armata? :D :D

Sunt curios ce feedback o sa va dea baciul despre performanta lui, daca are acea dragoste de oile care le pazeste si mai ales daca are suficienta presiune sa nu dea in spate cand va fi cazul. Stiti cumva ce caini mai sunt la acea stana, cate oi, daca a mai avut atacuri de la lup/urs..etc?

Nu mai sunt nici Cânii bătrâni
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Ciprian Pandrea

Încă n-am reușit să merg până sus, sa vad prima dată care-l situația. Zilele astea ploua și ninge. Spre sfârșitul săptămânii iese soarele și sper să pot urca cu duba până la stâna.
O sa fac poze. Va țin la curent.

Ciprian Pandrea

Novac a primit azi un cadou.
Îl desfacem doar la primăvară.

George Prodan

Vești?

Ciprian Pandrea

Nu l-am mai dus sus la stâna. A plouat mult, apoi zăpadă, complicat. Iar oierul nu stă de permanenta acolo.
Am renunțat deocamdată. Poate la primăvară.

George Prodan

Mai sta iarna asta cu stăpânul!!!

Mihaita Zdrite

Eu personal nu as lasa câinele acolo ...exista riscul sa se piardă..si dupa nu cred ca ciobanul va răspunde 😁

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Ciprian Pandrea

Da Mihai. Ai dreptate.
Am renunțat la idee. Câinele se poate pierde fiind alungat de ceilalți câini și dacă e legat e și mai rău. Poate fi atacat de lupi.
Poate la primăvară dacă merg eu și stau cu el o zi sau două pana se obișnuiește.
Acum în plină iarnă nu se poate.
Poate dacă era mai tânăr, la câteva luni, s-ar fi obișnuit cu stâna și cainii de acolo. Acum e adult și e foarte atașat de noi și proprietatea noastră. Ar fi înnebunit sa ne caute și s-ar pierde prin munți.

Ciprian Pandrea

https://photos.app.goo.gl/cDbp13BZ4DEVJbBi9
Novac nu doarme în cușcă nici când crapă pietrele de frig.

Ciprian Pandrea

Dragi prieteni posesori de mioritici.
Va recomand sa nu faceți greșeala pe care am făcut-o eu și sa îngraditi cu plase metalice și porți puternice păsările sau alte animale din proprietatea dvs. Nu doar bordurate prinse cu lițe de sârmă.
Mioriticii sunt foarte puternici și pot face prăpăd.
Ai mei au deschis azi portita de la găinile Brahma și mi-au omorât 2 găini. Nu s-a mai întâmplat până acum, dar fiind plecați de acasă și ei lăsați liberi în curte.... Le-a venit ideea de ospăț.... cu găini.
Când ne-am întors acasă.... prăpăd!!!
😪😪😪

Ciprian Pandrea

https://photos.app.goo.gl/pqCWiVhYcXdJya8E6
Una dintre găinile atacate.

Mihaita Zdrite

Imi pare rau .multumim de sfat .. Eu zic ca daca de joc e lăsat printre ele cu corecțiile aferente va fi bine ...

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Ciprian Pandrea

Gata. Am remediat problema azi.
Recomand tuturor posesorilor de mioritici tineri și pufoși, sa ia în considerație ca vor creste mari și foarte puternici, în stare sa dărâme orice. Deci, padocuri, garduri, porți solide.
Ca pentru tancuri.... 😀😀😀

Ciprian Pandrea

Din păcate, Novac nu va putea participa la expo anul ăsta, pt ca în Martie va fi tuns 0. Păcat de floacele de 20cm ale lui. Așa chel nu poate participa la o expoziție de frumusețe.
Poate canva, o să fie și o proba de câini mioritici impasliti și nepieptanati la aceste expoziții. Sunt foarte mulți câini mioritici adevărați cu un excelent material genetic, dar rămân nevăzuți și anonimi din cauza "frumuseții".
Cum ar fi să avem două criterii la expo mioritici?
Mioritici fezandati... și Mioriticii jegoși? (dar adevărați natural)

Oliviu Secara
Site Admin

V-ați gândit sa încercați să-l descalciti manual și să-l pieptanat apoi regulat? Poate ar fi o idee mai buna decât tuns.
Știu că e greu, dar cu răbdare în vreo 10 zile cred ca faceți o "lucrare" bună.

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Ciprian Pandrea

Imposibil!!!!!!!
Am încercat cu ajutorul soției. Parul substrat este foarte încâlcit.
Toată vara l-am periat, dar acum peste iarnă cu noroi și zăpadă, s-a impaslit tare. Trebuie tuns tot puful ala de pui, etc, etc.

Ciprian Pandrea

Adevărul e ca pe mine nu ma interesează premii și diplome pt Novac la expoziții. Doar drept de monta. Atât.

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”