Ajutor pentru un mioritic aflat pe strada!!

Anunț pierderi/găsiri C.R.
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
Posts: 1877
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea
Contact:

Ciprian Pandrea wrote: Tue Oct 18, 2022 12:04 am Și apoi voi, crescători de mioritici adevărați... dacă dați un pui femela sau mascul unor astfel de oameni, credeți ca urmatoarea generație vor fi tot super mioritici??
Va înșelați amarnic. Toată munca dvs va fi aruncata la gunoi. Dobiticii ii vor împerechea cum vor ei. Cu ce apuca. Janghine și corcituri. Rezultat, pui frumoși, etc. Dar nu mioritici. Și tot asa , pana apar tot felul de metiși mioriticii.
De aceea insist și va rog.
Vindeți pui valoroși, oamenilor valoroși.
Măcar asa mai au o șansă.
Ceilalți, castrați și gata. 15 ani paza și gata. Dar nu risca sa facă pui metiși total în afara standardului rasei.
Eu zic, eu aud. Ca oricum vânzarea puilor e un bussines. Se fac bani buni. Și când e vorba de bani.... tot romanu e prezent. Bani ușori și mioriticul distrus. Asta faceți voi stimați crescători cu sprijinul distructiv a ACHR căreia nu-i pasa deloc de acest simbol național. Cel mai bun și valoros câine național... Ciobănescul Mioritic.
Mă bucur că va preocupa această problemă. Cred că puteți aduce contribuții la răspândirea corectă a unor idei sau a modului de gestionare a câinilor fără stăpân în momentul în care v-ati informa cat se poate de bine despre eforturile institutiilor din România si eforturile Achr de a educa societatea în acest sens. V-as recomanda să lecturați integral în prima faza Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor dispoibilă în secțiunea LEGISLAȚIE/REGULAMENTE viewforum.php?f=22

FORUM-UL ”UNIVERSUL MIORITIC - OAMENI ȘI CÂINI” practic încearcă să pună la dispoziție publicului larg informații ușor accesibile, cât mai corecte și complete prin intermediul, experiența și profesionalismul oamenilor care se preocupă constant și serios de rasele naționale:
CORB , BUCOVINEAN , CARPATIN , MIORITIC , BĂLAN , COPOI ROMÂNESC .
Această echipă, din care și dvs puteți face parte la un moment dat, are dorința și știința să se implice în mediul online, folosindu-l ca instrument pt a educa într-un anumit spirit și filosofie, următoarea generație care va prelua rasele naționale în viitorul apropiat. Aceste perle ale chinologiei românești merită să fie întrunite aici, într-un loc comun, dedicat lor, pentru a fi mai bine înțelese, promovate și observate de cei pasionați și preocupați de evoluția lor simultană în spațiu și timp.

Vatra virtuală ”UNIVERSUL MIORITIC - OAMENI ȘI CÂINI” e un mediu dinamic, interactiv, destinat dezbaterilor și vine în întâmpinarea persoanelor care vor să aprofundeze canicultura, să reflecteze asupra trecutului și prezentului fenomenului chinologic și să acționeze acum pentru viitor, pentru protejarea și dezvoltarea raselor canine românești.

Vă invit așadar să încercați să veniți cu opinii , soluții, idei argumentate care ar putea diminua problemele sesizate, mai ales că aveți un reper în legătură cu felul în care s-a solutionat problema în Australia, prin intermediul acestei platforme și prin invitarea la discuții constructive și a altor oameni preocupați de rasele naționale.


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Ciprian Pandrea
Posts: 698
Joined: Fri Oct 30, 2020 5:46 pm
Location: Târgoviște

O fi eforturi din partea instituțiilor competente, dar nu se vede. Poate numai pt câinii de rasă. Ca de aia vagabonzi, vai de mama lor. Ori sunt prea mulți, ori nu exista interes pt a-i salva.
Australia prin Rspca (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) se implica și acționează fără multe povesti. Își fac datoria cu legea în mână și aplica împreună cu Politia amenzi mari celor care n-o respecta.
Microciparea este obligatorie,
Obligatoriu câinele purtat în lesa în afara proprietăților îngrădire. Exista în fiecare cartier țarcuri mari amenajate pt socializarea câinilor. Dar repet, Amanda foarte mare dacă nu-ți ți câinele legat pana în parc.
Sunt adăposturi pt câinii care se pierd și sunt vagabonzi. Cu ajutorul microcipul ui sunt găsiți proprietarii lor. Dacă nu, sunt dați pt adopție, deparazitați, etc, etc, sănătoși dar castrați. Dacă nu i adopta nimeni după o perioada sunt eutanasiați. În special cei agresivi.
Nu exista câini vagabonzi deloc, nici chiar la fermele îndepărtate,care sunt împrejmuite, sau câinii legați sau în padocuri.
In orașele mari sau în cartierele mărginașe nici vorbă de câini vagabonzi.
Se aplica amenzi mari celor care nu se conformează. Primești acasă o poza sau un clip plimbandu-ti câinele dezlegat și ești bun de plata.
Chestia e ca ei se ocupa intens de aceasta problema. Și problema asta cere timp și sudoare sa prindă toți câinii vagabonzi din tara. Dar uite ca au reușit.
In general populația este sfătuit să-și castreze animalele de companie. Mai puțin crescătorii autorizați. Dacă nu ți-e castra câinele și sare garduri la "fete în sat", plătești amenzi de nu-ți mai trebuie câine în veci. Doamne ferește sa dea pe la vre-o catea de super rasă cu pedigree și rezultate bune la competiții.
Deci australienii s-au obișnuit și pt ei e normal. Dacă vad câini vagabonzi, anunță RSPCA sau politia și imediat ăștia intervin și rezolva problema. Sunt plătiți, iau salarii bune și își fac datoria. Exista un simt civic pe care nu-l pot vedea în România,din păcate.
De aceea zic, poate peste 50 de ani. Deci e foarte greu. Numai educația și o mana ferma a organelor competente poate rezolva problema.


User avatar
Ciprian Pandrea
Posts: 698
Joined: Fri Oct 30, 2020 5:46 pm
Location: Târgoviște

Le face cineva un control celor care vând pui fără pedigree?


User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
Posts: 1877
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea
Contact:

Ciprian Pandrea wrote: Mon Oct 17, 2022 8:48 pm Cică "Salvați Mioriticul".
Pai cum sasalvezi o rasă de câini simbol al României, dacă incompetenții de la ACHR nu le pasa?
Idioților toți grămadă acolo, nu uitați de Corbi, de Bucovineni și de Carpatin.
Pt ăștia sa va zbateti ca sunt câini românești omologatiti și recunoscut-o de Asociația Chinologica Internațională.. Este averea noastră națională. Sunt câinii noștri românești de secole... DOBITOCILOR.!!!
NU ne interesează pe noi romanii... Ciobănesc german, malinois, Kangal, de Asia Centrală, Caucazieni, etc, etc.
Avem noi câini mai buni și adaptați perfect munților și proprietăților noastre.
Corbi, mioritici, bucovineni, Carpatin.
Faceți ceva ACHR ca sa i protejați? Încurajați sau ajutați crescătorii autorizați sa producă în continuare aceasta zestre națională?
Nu, pt ca va doare la basca idioților din ACHR.
Comunicat de presă al Achr

”Comunicat de presa

14.04.2022



Inca de la infiintarea sa, Asociatia Chinologica Romana (A.Ch.R.), membru al Federatiei Chinologice Internationale (F.C.I.) a fost si este in permanenta preocupata de bunastarea cainilor din Romania si de prevenirea aplicarii de rele tratamente si cruzimi fata de acestia.

De-a lungul existentei sale, A.Ch.R. a dovedit ca este un partener serios de dialog si de actiune pentru autoritatile publice si pentru societatea civila in domeniul selectiei, reproductiei, ameliorarii si cresterii cainilor de rasa pura si a cainilor utilitari, fiind imputernicita de catre Ministerul Agriculturii din Romania, in anul 2003, ca reprezentant, pe plan national si international, in domeniul chinologiei.

In plus, Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei au recunoscut calitatea si rolul A.Ch.R. de partener decisiv in domeniul chinologiei, prin atribuirea prestarii serviciului de interes public de evaluare si inregistrare a cainilor agresivi si periculosi, in conditiile OUG nr. 55/2002.

Salutam pe aceasta cale finalizarea unei proceduri legislative de modificare a Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor ce a durat mai bine de 6 ani de zile.

Speram astfel ca legea adoptata ieri, 13 aprilie 2022, va fi promulgata rapid de catre Presedintele Romaniei si ca va intra in vigoare cat mai curand.

Apreciem ca prin aceasta modificare legislativa a mai fost facut un pas in directia protejarii animalelor, in general si a cainilor, in special.

Iata de ce, consideram ca este momentul ca atat societatea civila, prin cetateni si prin asociatiile non-guvernamentale, cat si autoritatile statului sa contribuie mai mult la ridicarea gradului de protectie a animalelor din Romania.

Ne exprimam astfel speranta ca nou infiintata Politie pentru Protectia Animalelor va reusi sa desfasoare campanii si actiuni clare, menite sa asigure atat informarea cetatenilor cu privire la recenta modificare legislativa, cat si prevenirea savarsirii de fapte de natura penala asupra animalelor in general si asupra cainilor, in special, precum si constatarea si sanctionarea sau trimiterea in judecata penala a celor vinovati de astfel de incalcari.

In egala masura, A.Ch.R. considera ca este si de datoria ei sa informeze crescatorii de caini ce fac parte din asociatiile/cluburile A.Ch.R. cu privire la obligatiile legale ce le revin in domeniul protectiei animalelor, in general si asupra cainilor, in special.

Iata de ce, imediat ce modificarea legislativa va intra in vigoare, A.Ch.R. si-a propus sa deruleze activitati si actiuni concrete de informare privind drepturile animalelor si obligatiile corelative ale crescatorilor pentru a asigura bunastarea cainilor si prevenirea aplicarii de rele tratamente si cruzimi fata de acestia.

Pe de alta parte, reamintim ca in cursul lunii martie a.c., A.Ch.R. a intreprins si actiuni concrete, in sensul ca a procedat la clarificarea regulamentului sau privind competitiile canine, fiind prevazut in mod expres ca:
  • este interzisa transmiterea formularului de inscriere, inscrierea, intrarea in spatiul competitional, participarea si arbitrarea la competitiile canine organizate sub egida F.C.I., a cainilor care prezinta coada si/sau urechile cupate in alte scopuri decat cele curative,
  • - organizatorii competitiilor canine trebuie sa implementeze masuri tehnice si organizatorice clar stabilite pentru a asigura eficacitatea interdicitiei mai sus mentionate,
  • - persoanele vinovate de incalcarea interdicitiei vor fi sanctionate, in conditiile regulamentelor A.Ch.R.



Consiliul director A.Ch.R.”
sursa: ach.ro


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
Posts: 1877
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea
Contact:

Ciprian Pandrea wrote: Wed Aug 25, 2021 10:03 pm Sesizări nu prea se fac. Pe toți ii doare la bască.
Politia animalelor care s-a înființat face ceva din proprie inițiativa? Pt ca iau salarii? Eu nu vad absolut nici o mișcare. Nimic. Beton. Stau băieții în sedii de politie la cafele și aer condiționat... și dramele continua pe întreaga Românie, fără să-i afecteze pe oamenii legii.
Sculați și operați dlor polițiști ai animalelor.. că sa va justificați salariile și sa ajutați comunitatea care va plătește.
Asa ceva nu s-a mai pomenit. Au creat încă un serviciu impotent al statului, bani risipiți pe salarii și dotări... pt a nu se întâmplă nimic. Politia animalelor este și va fi inexistenta în România. Dacă o sa vad o acțiune, ceva făcut de ei.. îmi scot pălăria. Pana atunci.... dezamăgire totala.
Sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân
27 iunie 2022

Vezi pe topic viewtopic.php?f=22&t=4781&sid=81400e796 ... f4103144aa


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Post Reply

Return to “Adăposturi canine”