🆕 Circulare destinate Crescătorilor de Ciobănești aparținând raselor naționale - Asociația Chinologică Română

Noutăți A.Ch.R / F.C.I. - comunicate, anunțuri, circulare
Post Reply
Mihaita Zdrite

Dragi iubitori ai raselor naționale!🥁🥁🥁
Va anunțam printr-o circulară detalii minunate pentru toți crescătorii și proprietarii de ciobănești românești!🇷🇴

❗️Începând de anul acesta Asociația Chinologică Română vine și mai mult în sprijinul raselor naționale și a anunțat decizia reducerii cu 50% a taxelor pentru eliberarea certificatelor de origine pentru rasele endemice.

🔶 Deasemenea se vor percepe pentru rasele românești taxe cu 50% reduse la toate competițiile chinologice organizate sub egida A.Ch.R.

🔶Reducerea taxelor pentru eliberarea diplomelor de Campioni cu 50%.

▪️Acordarea unei premieri în sumă de 1500 de lei pentru fiecare exemplar care obține calificativ de Excelent la Expozițiile Mondiale (WDS) sau Europene (EDS).

🔺Înființarea unei Bănci de Germoplasmă.

🔷Schimbarea regulamentul pentru obținerea
dreptului de reproducție și a Condițiilor necesare pentru obținerea titlurilor de Campion România.

🔷Se introduce un nou titlu de Campion România numit Campion Speranță pentru exemplarele de la clasele Baby și Puppy.

Toți sperăm ca aceste acțiuni sa se împlinească și rasele Românești să reintre cât mai mult pe făgasul normal.
Dragi crescatori și proprietari va așteptăm acum in număr cât mai mare in expoziții. 🙏🏻
Mai jos atașez și cilcularele.
4E9BBD5A-CD7A-40B2-92A0-C87AACE06680.jpeg
9B303F98-53D8-442B-A68D-28DAA81B57A6.jpeg
1F29906C-7FFC-4EED-89AB-26E39914FB94.jpeg
A01195E7-7C21-4F41-89BE-C2C30117EE02.jpeg
C292D6D6-7E46-4D2C-9C7A-782E1ECB06A1.jpeg
6EEE56AA-D07B-4415-9B61-DAD51FEC37F5.jpeg

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Ioana Corb

Poate sunt pesimistă sau neștiutoare, dar din câte am stat de vorbă cu crescători motivul absenței în ringuri sunt arbitrajele incorecte, nicidecum taxa de participare. Pe de altă parte sunt curioasă care anume vor fi acele 8 exemplare? Pe de o și mai de altă parte vreau să văd 8 mioritici în Romania cu examen TSAC. Dacă faci un sondaj printre crescători, mulți nu știu ce-i aia. Nu vreau să fiu rea, dar am pus întrebarea cândva pe un grup și nu a știut nimeni să îmi răspundă. Vreau să văd 8 mioritici la ora asta în țară capabili să treacă acest examen sau care îl au deja. Pam! Pam!!
Noi nu îi știm stăpâni în ring, dară să mai treacă examene TSAC.

Mihaita Zdrite

📢Dragi colegi. Circularele de sus s-au implinit! Taxele și regulamentele au intrat in vigoare din la începutul anului.
Bafta tuturor in competiții! 🙏🏻

Ioana 1 motiv era si suma. Adică dacă vroiai sa duci 2-3 câini te rupea. Plus mai pui si drum cazare etc.
Acum legat de examenul de aptitudini specific câinilor utilitari, de paza si apărare nu suntem ca in alte state si mioriticul din 2015 a început ,,serios” munca de selectie vizavi de alte rase precum Ciobănescul german, cane Corso etc.
E clar mai instabil genetic si mai este foarte mult de munca, de asta îmi pare devreme puțin acest test

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Oliviu Secara
Site Admin

Mihaita Zdrite wrote: Wed May 06, 2026 11:41 pm 📢Dragi colegi. Circularele de sus s-au implinit! Taxele și regulamentele au intrat in vigoare din la începutul anului.
Bafta tuturor in competiții! 🙏🏻

Ioana 1 motiv era si suma. Adică dacă vroiai sa duci 2-3 câini te rupea. Plus mai pui si drum cazare etc.
Acum legat de examenul de aptitudini specific câinilor utilitari, de paza si apărare nu suntem ca in alte state si mioriticul din 2015 a început ,,serios” munca de selectie vizavi de alte rase precum Ciobănescul german, cane Corso etc.
E clar mai instabil genetic si mai este foarte mult de munca, de asta îmi pare devreme puțin acest test
Tarifele actualizate si înjumătățite cu 50 % față de tarifele ultimilor ani pot fi consultate pe un topic separat accesând următoarea legătură : viewtopic.php?f=22&t=5664 (Noile tarife ACHR 2026🚨)

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Post Reply

Return to “Circulare”