Frumosi si activi de mici !
Mulțumesc de filmare !
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Căței și tineret Mioritic
-
George Prodan
- Ciprian Pandrea
Cel mai frumos. Doamne ajuta
- Oliviu Secara
- Site Admin
Siesta din vremea caniculei
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
-
Cristi Bolba
Frumosi, in special cel colorat, rar am vazut CRM atat de colorat, banuiesc ca apar destul de putini
- Ciprian Pandrea
Interesant puiul gri. Știu ca sunt acceptate aceste culori mai închise la mioritici. Chiar dacă sunt aproape negri.
La nuanta blănii asa lupie, pot avea ceva Carpatin în ei?
Întreb și eu.
Întreb și eu.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Mioriticii lupii, gri sau brumării au fost intotdeauna însă intradevar culorile sunt extrem de rare. Unii le găsesc frumoase. Părul să știți ca la câinii pe gri este chiar mai ușor de întreținut. Ma gândesc sa rețin în canisă un exemplar pe gri închis, închis. Curând voi pune poze și cu femeluta respectivă .Ciprian Pandrea wrote: ↑Wed Jul 28, 2021 9:37 pm Interesant puiul gri. Știu ca sunt acceptate aceste culori mai închise la mioritici. Chiar dacă sunt aproape negri.
Întreb și eu.
Ciobăneștii Mioritici gri, lupii nu au nici o legătură cu Carpatinii, pur și simplu au culoarea uniformă.
Mai multe discuții despre culoare vedeți în secțiunea "Standardul raselor" viewforum.php?f=5
Câteva poze cu un mascul gulerat fătat pe 15 iunie. Griul lui înspicat se va deschide foarte mult către maturitate.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
O frumusețe de cățel. Sa va trăiască. Da, griul de pe spate aproape va dispărea.
Ar fi excelent sa păstrați în canisa și exemplare cu nuanțe ale parului mai închise.
Tot binele.
Ar fi excelent sa păstrați în canisa și exemplare cu nuanțe ale parului mai închise.
Tot binele.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Exista păstrate și exemplare cu pete negre sau mai închise la culoare, însă în ultimii ani, Mioriticii care sunt la moda au devenit din punctul meu de vedere prea închisi;Ciprian Pandrea wrote: ↑Thu Jul 29, 2021 7:54 am O frumusețe de cățel. Sa va trăiască. Da, griul de pe spate aproape va dispărea.
Tot binele.
ar fi bine sa se mențină raportul din paletă de culori a rasei în defavoarea negrului. Eu de obicei ma poziționeze împotriva oricărui trend și voi păstra în matcă un pui (femelă) complet alb.
- Ciprian Pandrea
Dvs știți mai bine ce nuanta a robei este caracteristica mioriticului.
Am văzut undeva, nu mai rețin unde, aici pe forum sau pe utube, un câine mioritic total gri. As zice ca era un gri închis. Parca era mânjit cu noroi pe toată suprafata corpului, dar nu, asa era culoarea lui. Mie personal mi-a plăcut. Era deosebit. Mare, flocos și gri.
Am văzut undeva, nu mai rețin unde, aici pe forum sau pe utube, un câine mioritic total gri. As zice ca era un gri închis. Parca era mânjit cu noroi pe toată suprafata corpului, dar nu, asa era culoarea lui. Mie personal mi-a plăcut. Era deosebit. Mare, flocos și gri.
- Ciprian Pandrea
Chiar adineauri am văzut pe Olx niște pui de mioritic de vânzare în Oradea. Cățeaua mamă este gri închis și arata bine a mioritic. Însă tatăl puilor nu are nimic cu mioriticul. Se vede pe pui.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Probabil va referiți la topicul acesta de pe Forum din secțiunea "Anunțuri Vânzări Cumpărări Monte.... viewtopic.php?f=27&t=4361
Ce s-a mai discutat în legătură cu coloritul Mioriticilor vedeți în secțiunea " Standardul raselor", topicul Culoarea la Mioritic viewtopic.php?f=5&t=1200
Ce s-a mai discutat în legătură cu coloritul Mioriticilor vedeți în secțiunea " Standardul raselor", topicul Culoarea la Mioritic viewtopic.php?f=5&t=1200
- Mihaita Zdrite
După parerea si cunoștințele mele, culoarea specifica era Alb curat! Dar putini au curajul sa recunoască...stiu ei mai bine de ce 
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
- Oliviu Secara
- Site Admin
- Ciprian Pandrea
Super frumos. Ce vârstă are?
- Oliviu Secara
- Site Admin
E o femelă de aprox 3 luni.
- Ciprian Pandrea
Nu știu cine sunt părinții, dar arata excelent fetita. Viitoare campioana.
- Oliviu Secara
- Site Admin
- Oliviu Secara
- Site Admin
Grivei de Tohanul Nou (Sherkan x Zâna din Zestrea Stânelor ) la 9 săptămâni - un mascul sigur pe el care emană deja mult echilibru și stabilitate
- Mihaita Zdrite
Super frumos ..sigur o sa se facă un mascul masiv din câte cunosc 
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.