Fracturi, fisuri

User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Ursu are o fisură la lăbuţa dreaptă faţă, fisură, nu fractură.
Cam de mult.... către două luni. Şchioapătă când merge la pas, în rest aleargă, sare, face tot ce nu are voie acum!!
I-am făcut raze pe 21 feb. şi la UMV nu au văzut nimic.... la fix o lună, pe 21 martie, m-am dus cu CD-ul la medicul lui şi ăla rapid a văzut problema. Între timp i-am dat ceva injecţii, şapte, antiinflamatorii, nemţeşti, că ar fi mai bune :D , că speram să fie ceva la "ţesutul moale". N-au stricat nici ălea, sunt convins, dar deşi de 8 zile îi dau din nou calciu, brânză, coji de ouă pisate, miere şi lăptic nu văd nici o îmbunătăţire.... Oare se pune piciorul în gips la câini? Năstruşnic cum e nu stă locului numai când doarme.....


User avatar
lilith
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia
Contact:

Ursule, medicul ce zice? Piciorul se poate pune in ghips daca e nevoie si daca operatiunea l-ar ajuta sa-si revina mai repede. La ce medic ai fost? Eu iti recomand sa il vezi pe dr. Timen Andrei si Madaras Peter, doi medici la care am avut experiente foarte bune. Gasesti date de contact aici: viewtopic.php?f=29&t=51
Sper sa mai fie valabile numerele de telefon, ca eu am plecat din Cluj in 2009, nu mai sunt la curent cu toate :)


Image
User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Am cabinetul meu, n-am de ce să fiu nemulţumit de medici, dimpotrivă. Orice a avut Ursu au rezolvat repede. Nu caut alţi medici.
Vroiam să ştiu dacă cineva a mai păţit asta, cu fisura, şi dacă a durat tot aşa mult. Că e clar că n-a trecut, nu e vorba doar "de-un reflex" de-a şchiopăta, că după ce doarme, cum îi "amorţeşte" piciorul, până se ridică şi se întinde de vreo trei ori se vede că-l supără fisura.


User avatar
lilith
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia
Contact:

Pai daca deja persista problema de atata timp, eu cred ca trebuie sa mai ceri si o alta parere. Dr. Timen e specializat pe chirurgie si probleme ca ale lui Ursu, nu strica sa ii ceri si lui parerea. Sau dl. Peter, un mare specialist si el, pe care il prinzi destul de rar la cabinet, ca umbla pe la simpozioane medicale, se afla in documentatie continua. Si la medicii umani tot cate 2-3 pareri trebuie sa ceri, la caini de ce nu? Si sa stii ca am schimbat vreo 3 medici in Cluj de m-au "ars", pana i-am gasit pe cei doi. Unii habar nu au decat sa vaccineze si sa le bage pe gat pastile deparazitante, ca in rest sunt niste macelari. Dar despre ei nu am de gand sa vorbesc, ci doar despre specialistii care isi merita diploma de medic! :)


Image
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
Posts: 1879
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea
Contact:

lilith wrote:Pai daca deja persista problema de atata timp, eu cred ca trebuie sa mai ceri si o alta parere. Dr. Timen e specializat pe chirurgie si probleme ca ale lui Ursu, nu strica sa ii ceri si lui parerea. Sau dl. Peter, un mare specialist si el, pe care il prinzi destul de rar la cabinet, ca umbla pe la simpozioane medicale, se afla in documentatie continua. Si la medicii umani tot cate 2-3 pareri trebuie sa ceri, la caini de ce nu? Si sa stii ca am schimbat vreo 3 medici in Cluj de m-au "ars", pana i-am gasit pe cei doi. Unii habar nu au decat sa vaccineze si sa le bage pe gat pastile deparazitante, ca in rest sunt niste macelari. Dar despre ei nu am de gand sa vorbesc, ci doar despre specialistii care isi merita diploma de medic! :)
Ți-aș recomanda la fel. Nu trebuie să schimbi medicul ”de familie”, dar poți cere și alte păreri. Dl. Dr. Timen și Dl. Dr. Mădăras Peter sunt cei mai indicați pe diagnosticul lui Ursu. Sper să-și revină grabnic !


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
lilith
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia
Contact:

Daca Oliviu imi confirma, care e si el un viitor medic veterinar, inseamna ca asa e. :) Pana isi ia Oliviu diploma si dreptul de practica, asta e.. mergem la cine putem. :P
Anyway, acum serios vorbind, problema lui Ursu persista si orice chestiune lasata nerezolvata va creea probleme si mai mari. Fisurile nu se "repara" cu oua pisate si lactate, e musai sa mai ceri niste pareri, parerea mea :) :D


Image
User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Ok, stiu cabinetul. Azi sau maine merg pana acolo apoi sa zic ce si cum.
Multumesc.


User avatar
lilith
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia
Contact:

Multa bafta si recuperare rapida lui Ursulache.
De curiozitate, la ce medic mergi de obicei?


Image
cezar osiceanu
Posts: 775
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:55 pm

Prima mea femela, Sandra a avut fisura de col femural.Pana sa i se dea acest diagnostic corect cred ca am trecut prin cabinetele a peste 16 medici veterinari care fiecare spunea ba ca are rinichiul inflamat, ba ca are sciaticul praf facut, ba ca are o forma de jigodie ,etc etc numai prostii! Nici unul nu i-a facut o radiografie a articulatiei si doar vreo 2 i-au facut radiografii dar la picior in zona jaretului sau a labei!

M-am enervat si am cerut unui medic la facultatea de medicina veterinara sa ii faca o radiografie a articulatiei si asa am vazut fisura respectiva! I s-a pus piciorul intr-un gips usor si am dus-o acasa. Din pacate am plecat de urgenta in Italia si am lasat-o timp de aproape 2 luni cu tatal meu acasa in Bucuresti. Tin minte si acum cum a simtit ca vin in seara respectiva si fiind afara pe strada unde tatal meu o reinvata sa mearga efectiv folosind un prosop sub burta pus si de care tinea ca sa ii poata asigura o pozitie cat de cat normala pentru mers, a latrat scurt si a venit singura in fuga pentru prima oara dupa 2 luni de chin!

Fusesera urmate toate sfaturile si medicatiile posibile pana atunci si din cauza gipsului a facut escare si 2 puncte de gangrena pe piciorul opus ptr ca nu se putea misca din cauza gipsului. Din caza gipsului ea si statea mai mult pe o parte iar urina ardea pur si simplu carnea unde se mai scarpina uneori.
In rimp fisura se sudase dar nu a mai avut forta in picioare niciodata ca inainte de nefericitul accident. Inainte ea inota cu mine si traversa lacul Herastrau zilnic dus intors fara probleme iar dupa mai mult de cativa metri de la mal nu mai mergea ptr ca nu mai dadea decat din piciorul celalalt de la un anumit moment!

Era in anul 1990 ceea ce va descriu eu mai sus si medicina de atunci a mai evoluat!
Eu va propun insa sa folositi calciu lichid eventual injectabil timp de cate 5 zile da si 5 zile nu in serii de cam 2-3 pentru a ajuta osul sa se refaca mai repede. In adaos cu ceva zer in alimentatie cat de mult poate el manca zilnic.
Ca sa poata evita schiopatatul un supozitor la inceput si apoi cate o jumatate , din cele cu voltaren sau alt analgezic usor, si apoi scos cainele la plimbare usoara eventual prin apa, sau albia nisipoasa a unui rau,lac, strand. Plimbarea sa fie zilnica si cat mai deasa dar administrarea supozitorului sa fie doar dimineata.
Sanatate ii urez cainelui dvstra!


User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Multumesc de sfaturi, la toti, precum si de descrierea experientei d-voastra.
Am fost, normal, la pranz la cabinet, ca n-am mai avut stare, Ursu nefiind cainele meu ci prietenul meu latrator, asa cum cred ca-s toti cainii.
S-a uitat doctorul la cd si mi-a spus ca aceea fisura sigur nu mai este acum si oricum nu-l putea deranja deloc, fiind mica si nefiind profunda.
In schimb, la cot e ceva problema. Un fel de displazie. Spune ca e reparabila treaba prin tratament. Acum o sa faca 10 zile tratamentul, 4 pastile pe zi, ceva pt articulatii (o sa va scriu mai tarziu cum se numesc, ca-s in curte).


User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Medicamentul se numeşte COSEQUIN. Încerc şi asta, că părea logic ce mi-a spus doctorul.


User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Image


User avatar
lilith
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia
Contact:

Si unde ar trebui sa fie fisura aia, ca eu nu o vad? :)) E drept ca nici n-am ochi formati pentru asa ceva si nici cunostinte medicale, dar e bine ca ai mai cerut pareri. Pana la urma o sa se rezolve toate, ai sa vezi. :)


Image
User avatar
ursu carpatin
Posts: 65
Joined: Thu Mar 12, 2015 11:13 am

Fisura "a fost" mai sus de cot, în partea stângă. Se vede dacă măreşti poza.
Problema e la cot de fapt....:D

Acum încerc şi asta, nu ştiu dacă se rezolvă, că deja suflu şi-n iaurt. Dar nu las, până nu-l văd bine pe Ursulică o să tot merg la medici.


Seby
Posts: 24
Joined: Mon Jul 06, 2020 10:52 am

Salutare tuturor!

Am decis sa deschid acest subiect pt a cauta cateva sfaturi sau recomandari.
situatia sta astfel: acum cateva zile un rauvoitor a lovit o catelusa de 6 luni si jumatate ,cu un bat peste picior.
Ghinionul a facut ca nimereasca laba piciorului, fracturand astfel toate cele 5 metatarsiene.
Am luat fara intarziere catelusa si am dus-o la medic care a constatat fracura.(cand voi intra in posesia filmului voi atasa aici).
I-au pus niste tije metalice si i-au legat piciorul astfel incat sa nu poata pasi pe el timp de 6 saptamani.
Acum caut sa vedem daca are cineva experiente asemanatoare, sa-mi spuna daca va fi nevoie de recuperare,daca se recomanda ceva exercitii, dupa scoaterea tijelor, astfel incat sa nu ramana cu defecte.
Sau poate imi spune cineva ce tratamente ar recomanda sa pot face o paralela cu ce imi spune doctorul.
Multumesc!


User avatar
Anca Secara
Posts: 7
Joined: Fri May 08, 2020 8:53 am
Location: Oradea, Bihor

Bună ziua! După efectuarea examenului clinic, ulterior analiza radiografiei zonei metatarsiene și identificarea gradului și tipului fracturii, decizia de a-i efectua procedeul chirurgical de osteosinteza cu tije metalice, ii aparține medicului, cel care s-a ocupat de caz, nevăzand radiografia zonei metatarsiene, nu o pot contesta. Însă, în cele mai multe cazuri, se apelează la aceasta procedura pentru remedierea fracturilor cu deplasare, în special. Personal, as recomanda suplimente de vitamine și minerale, iar după scoaterea tijelor, o nouă radiografie a zonei. Fiind un câine tânăr, șansele unei recuperări rapide și corecte, sunt mari. Multă sănătate!


Seby
Posts: 24
Joined: Mon Jul 06, 2020 10:52 am

Iti multumesc pt raspuns;
In momentul de fata are pastile de calciu, crezi ca ar trebui sa mai suplimentez cu ceva?
Alimentatia si bazeza pe : spate de pui, gat de pui,oase de vita si spinare,picioruse de porc, late si cascaval.


User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
Posts: 1879
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea
Contact:

Cum se simte cățelușa cu fractură și cine a operat-o?


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Seby
Posts: 24
Joined: Mon Jul 06, 2020 10:52 am

Am atașat o poza cu fractura pt cei care sunt curioși.
Doar acum am primit-o și eu, dar promit una cu membrele vindecate.
Attachments
IMG-20201118-WA0015.jpg


User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
Posts: 1879
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea
Contact:

Cât timp a trecut de la incident? Mai schiopateaza cățelușa? Cum de cineva a avut acces sa o lovească atât de rău încât sa-i fractureze metacarpienele toate ? Sper să se vindece bine. Folosiți ceva suplimente minerale sau ii oferiți o hrana de buna calitate?


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Post Reply

Return to “Medicale”