Ciobănescul Românesc de Bucovina

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Oliviu Secara » Tue Mar 24, 2015 11:14 pm

O fotografie interesantă

Regele Mihai alături de mama sa și de un câine (ciobănesc ?)

-cunoaște cineva mai multe detalii despre această fotografie ?

Image
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
 
Posts: 995
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby cristidami » Tue Mar 24, 2015 11:51 pm

Mai sunt 2 - 3 poze cu acest câine al familiei regale. Este un Saint Bernard. Până acum am văzut cam 15 rase de câini deţinuţi de familia regală a României - toţi "domneşti", deci niciunul ciobănesc românesc.
cristidami
 
Posts: 111
Joined: Tue Sep 11, 2012 10:25 am

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Gadalean Daniel » Mon Apr 13, 2015 8:38 am

Image
User avatar
Gadalean Daniel
 
Posts: 285
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:42 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Gadalean Daniel » Mon Apr 13, 2015 8:46 am

ImageImage
User avatar
Gadalean Daniel
 
Posts: 285
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:42 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby lilith » Fri May 01, 2015 9:58 am

Vecinul meu. :)
Image

Image

Image

E grozav cainele asta, cand il aud latrand mi se face parul maciuca :lol: :lol:
Image
User avatar
lilith
 
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Oliviu Secara » Tue Jul 21, 2015 11:59 pm

Un interviu foarte interesant și pe care doresc să vi-l aduc în atenție.
Se fac și câteva trimiteri la Mioritic - min 7-9 din video + .
Emisiune realizată de prof. Gheorghe Dolinski
- interlocutori:
    1. Constantin Viorel Gașpar
    2. Moroșan Ioan


„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
 
Posts: 995
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby cezar osiceanu » Sat Jul 25, 2015 1:54 pm

gogosi tematice si cam atat!
Pana la aparitia acestei minciuni ordinare legate de pseudorasa asta cei doi isi prezentau cainii ca fiind CARPATINI AUTENTICI!
Si tot nu a lamurit nimeni problema rasei CIOBANESC SUD EST EUROPEAN!
Ea este
- depusa spre inregistrare la FCI de catre asociatiile din SERBIA si Romania
- are istoricul inscris ca fiind din Serbia, Bulgaria si Nordul Bucovinei. In plus Bucovina este revendicata si de catre Ucrainei, o parte se afla sub ei oricum, Bucovina Nu este Romania ci doar o mica regiune din ea,etc
cezar osiceanu
 
Posts: 767
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:55 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Oliviu Secara » Mon Aug 24, 2015 12:59 pm

Bucovinean 10.5 luni - Expo Oradea

Image
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
 
Posts: 995
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby cezar osiceanu » Mon Sep 07, 2015 3:58 am

Oliviu Secara wrote:Bucovinean 10.5 luni - Expo Oradea

Image

Nicht bucovinean! ist sud est European!
Domnule Secara parca ziceati ca sunteti echidistant dar vad ca promovati incontinuu aceasta minciuna ordinara!!!
cezar osiceanu
 
Posts: 767
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:55 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby raul » Sun Nov 15, 2015 4:16 pm

Domnu Osiceanu,

Citind opiniile dvs despre asazisa aparitie a ciobanescului Romanesc de Bucovina pe situl dvs
Cea mai mare minciuna careia i-a cazut prada intreaga chinologie nationala din ACHR dar si iubitorilor de caini in general a fost omologarea asazisei rase de CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA!
Autorii minciunii sunt urmatorii:
- conducerile ACHR si ale clubului si comisiilor de omologare din cadrul ei
- dnul Cristian Domitian Morosanu autorul cartii de trista amintire "Ciobanescul Romanesc de Bucovina - monografie in cuvinte si imagini" publicata in anul 2010 si vanduta fara chitanta oricui doreste!
- crescatorii si detinatorii de astfel de caini din cadrul ACHR care au stiut sau au aflat despre aceasta mare minciuna si au continuat perpetuarea ei in randul populatiei Romaniei si in afara granitelor ei
In fapt povestea este cam asa:
- un arbitru sarb Milivoi Urosevici tot venea in Romania la invitatia iubitului sau prieten Petru Muntean presedinte trecator prin chinologia nationala al ACHR.Pe baza acestei iubiri a aparut ideea ca omologarea rasei ciobanesc romanesc carpatin sa fie facuta in detrimentul crescatorilor majoritari din zona Bucovinei si in favoarea detinatorilor de caini de rasa comuna denumiti pompos carpatini din zona Bistrita.Aceasta idee a avenit pe fondul unor interese materiale personale ale celor doi mai suspomeniti care aveau la Bistrita un sponsor lipsit de cunostiinte chinologice dar plin de bani si de intentii bune legate de omologarea raselor nationale dna Bodea.In plus bistritenii s-au implicat in lupta si jocurile de culise legate de alegerea presedintelui ACHR si Petru Munteanu avea interesul major de a deveni presedinte in locul lui Virgil Nicolaev.
Cum Milivoi Urosevici observase declinul major al chinologiei din fosta Yugoslavie candva un lider de piata in acest domeniu in zona Europei Centrale si Rasaritene a dorit sa ramana si el cumva in istoria chinologiei mondiale si nationale din Serbia si impreuna cu Petru Munteanu a pus la punct aceasta minciuna enorma si jignire la adresa poporului roman si a chinologiei nationale.
- practic cei doi au pacalit crescatorii din Moldova condusi de dr Gaspar Viorel ca rasa pe care ei o cresteau si o aveau inregistrata chinologic pana la acel moment inclusiv la Ministerul Agriculturii din Romania si publicata si in Monitorul Oficial ca si ciobanesc romanesc carpatin se va numi in cadrul FCI ca si Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Odata inselati acesti crescatori cei doi au conceput si trimis la FCI standardul unei rase denumite CIOBANESC SUD EST EUROPEAN, cu tara de origine in Serbia,Bulgaria si Nordul Romaniei si ca si tari care patroneaza rasa Serbia si Romania.
Ca nimeni sa nu se prinda prea usor de falsul grosolan si minciuna spusa peste tot s-a comunicat si inscris in limba romana numele rasei de Ciobanesc romanesc de Bucovina in locul celui real si langa numele real al rasei de CIOBANESC SUD EST EUROPEAN s-a trecut in paranteza numele de Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Nimeni nu s-a sesizat de acest fals grosloan,capii ACHR au iesit in presa si s-au laudat cu marea realizare a lor, crescatorii si detinatorii au luat de buna minciuna si uite asa am ajuns abia acum sa constatam falsul si jiginirea maxima adusa bunei credinte a romanului iubitor de caini sau nu!
Pentru edificare intrati pe site-ul FCI si la varianta in limba engleza care este cea oficial inregistrata si valabila in intreaga lume si veti putea constata singuri aceasta magarie maxima!
as dori sa va rog sa clarificati cateva aspecte si sa sustineti punctele mentionate cu mai multe argumente vitale, cimentate si justificate.

Este interesanta idea cu albitrul sarb venit in tara, dar aveti ceva material sa sustina teoria?

Cainii bistritenilor, inregistrati ca ciobanesti Carpatini ar fi trebuit sa isi pastreze numele, sau sa se gaseasca alta denumire? Este un pic neclar, mai ales ca din ciobanescul carpatin, caine lupoid au rezultat cainii molosoizi. Iar daca au fost facute monte intre cele doua tipuri, era posibil sa aiba cuib cu ambele tipuri? Cat de curat este atunci Carpatinul?

Cum au reusit doua persoane sa pacaleasca toti crescatori din Moldova si Ministerul Agriculturii?

Care este idea de baza care incercati sa o subliniati? Trebuia rasa sa se numeasca altfel, nu trebuia inregistrata...etc?

Material luat de pe - http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Ciobanescul_de_Bucovina_o_MINCIUNA_imensa#comments
They can, if necessary, fight as no other dog can !
User avatar
raul
 
Posts: 333
Joined: Mon Sep 10, 2012 4:53 pm
Location: Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby cezar osiceanu » Tue Nov 17, 2015 8:07 am

1. Imi cer scuze dar aici in Mexic au o retea de internet execrabila!
2. Milivoi Urosevici ca si Munteanu Perru si Dr. Pipas decedat intre timp au functionat ca un triunghi amoros binecunoscut intregului ACHR! Nu mai este ilegal demult iubirea intre persoane de acelasi sex astfel incat morala crestina mai este doar cea care interzice asa ceva la noi!
In anii 96-97 Munteanu a venit la mine in curte - stau vis a vis de fostul sediu al ACMB UACHIR ACHR si mi-a cerut sa ii dau probe de par de la raposatul Ursu pentru a fi analizate de catre Urosevvici ce tocmai scria o carte mi-a spus el, despre ciobanestii romanesti. Am spus ok ai rabdare ca aam sa iti aduc imediat mostrele cerute? Munteanu s-a intors in sediu si eu am venit dupa el la cateva minute. Tot ACHRul era acolo in par si cand am intrat eu acolo inarmat cu un sac de par de mioritic au inceput sa rada in hohote de Munteanu mai ales cand i-am spus ca i-am adus mostrele de par de mioritic cerute de el ptr Urosevici si ca daca are nevoie le poate folosi sa isi rezolve problema cheliei sale facand pe comanda si o peruca!
Nu stiu cati dintre cei de aici a citit acea carte a lui Urosevici dar stiu sigur ca a provicat un mare scandal la ACHR care nu a cumparat spre distributie cartea asa cum vroia Munteanu!
De aici se trage teoria ciobanescului zis initial balcanic si apoi sud est european!
3. Ca sa vedem cat de idioti sunt 2 barbati indragostiti unul de altul vom observa tampeniile scrise in acel pseudo standard si anume:
- originea din Nordul Bucovinei! Pai daca o luam geografic si politic actual - pentru ca nu se face referire la apartenenta Bucovinei la Romania - atunci Nordul Bucovinei este in ..UCRAINA !
- conf acestei teorii tembele ciobanii din Obcinele Bucovinei plecau in transhumanta pana la Varna ca sa se bronzeze oile la Nisipurile de Aur apoi plecau spre Belgrad sa ia ceva Vegeta pentru dus acasa la muieri si apoi reveneau incarcati de nisip si vegeta acasa la iernat traversand de doua ori Dunarea ! Se stie doarte clar ca transhumanta se facea de jos in sus adica de la ses la munte primavara si invers toamna si in nici un caz pe asemenea distante!
4. Eu unul nu am absolut nimic impotriva crearii sau inregistrarii vreunei rase noi mai ales daca este romaneasca dar sa nu incepem cu idiotenii de acest gen sau precum cea corb!
Chestiile acestea au aparut din dorinta unor persoane disperate sa intre in istoria chinologiei cumva si pe undeva! Apropo de Urosevici acesta cand a murit fosta Yugoslavie, tara avansata tare in chinologie si peste Ungaria la acest capitol a avut ideea de a isi rotunji veniturile in Romania - se stie si a fost constata asta de catre Ministerul Agriculturii , ca arbitrii ACHR eludau fiscul roman prin neplata impozitelor cuvenite ptr sumele incasate din arbitraje! Prezenta acestu arbitru a fost o constanta in chinologia romaneasca daca va uitati in cataloagele expozitionale inca din 1995 si el este cel care a asigurat pe filiera gay cum o denumeau cei din ACHR relatia cu FCi-ul!
cezar osiceanu
 
Posts: 767
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:55 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby raul » Wed Nov 25, 2015 8:19 am

Multumesc pentru raspunsul detailat.

1.Deci rasa noastra romaneasca in loc sa fie inregistrata in arealul tarii a fost intentionat si eronat inregistrata ca si facand parte din Ucraina - Nordul Bucovinei
2. Dintr-o rasa specifica tarii noastre au creat o rasa specifica mai multor tari dar care nu are origini pe teritorul tarii noastre..... :cry:
3. Daca este inregistrata ca si alt nume, de ce se promoveaza inca sub denumirea de Ciobanesc Romanesc de Bucovina. -
Desi daca Tornajak-ul sau Karakachan-ul au putut fi inregistrati ca atare de ce nu ar putea si Bucovineanul, desi asemanarea este izbitoare.
4. La Ciobanescul alb Elvetian stim ca o gena recisiva a facut sa apara exemplarele albe nedorite de Nemti, dar dorite de Canadieni si Elvetieni care au inregistrat rasa, sunt curios la Carpatin ce gena a facut sa apara caini molosi, albi, deloc tipici carpatinului. (Sau a fost inregistrata rasa asemenea Ciobanescului de Asia Centrala, in functie de areal :D :)
5. Puteti sa dezvoltati putin si despre Corb, de ce credeti ca este o idiotenie :arrow:

Va rog sa ma corectati daca am inteles ceva gresit!
They can, if necessary, fight as no other dog can !
User avatar
raul
 
Posts: 333
Joined: Mon Sep 10, 2012 4:53 pm
Location: Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby lilith » Wed Feb 10, 2016 11:54 am

Un bucovinean din Vaslui. Facea paza la un fost club de calarie.
Image
Image
User avatar
lilith
 
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Mihaitza » Thu Feb 11, 2016 10:15 am

frumos ii :D rezista in vaslui?:))
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
User avatar
Mihaitza
 
Posts: 169
Joined: Sat Sep 22, 2012 9:52 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby lilith » Thu Feb 11, 2016 11:39 am

Rezista foarte bine. E zona de deal, nu e chiar asa rau cum e la campie, spre exemplu. :)
Image
User avatar
lilith
 
Posts: 612
Joined: Mon Sep 10, 2012 6:48 pm
Location: Alba Iulia

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Gadalean Daniel » Tue Feb 23, 2016 1:04 pm

IMG_8155-EditFORUM.jpg
User avatar
Gadalean Daniel
 
Posts: 285
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:42 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Gadalean Daniel » Tue Feb 23, 2016 2:27 pm

IMG_8050-FORUM.jpg
User avatar
Gadalean Daniel
 
Posts: 285
Joined: Sun Sep 09, 2012 1:42 pm

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Oliviu Secara » Sun Jul 31, 2016 10:02 pm

Bucovineanul, cel mai frumos Ciobănesc Românesc de la Expo Oradea 2016 !

Image

Image
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
 
Posts: 995
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Oliviu Secara » Sun Oct 16, 2016 11:19 pm

O Bucovineancă la stână
jud. Iași
    Image
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
 
Posts: 995
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea

Re: Ciobănescul Românesc de Bucovina

Postby Oliviu Secara » Fri Jun 16, 2017 6:41 pm

De urmărit cu răbdare. Câinii apar de la minutul 06:45

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
User avatar
Oliviu Secara
Site Admin
 
Posts: 995
Joined: Tue Sep 04, 2012 5:45 pm
Location: Bihor, Oradea

Previous

Return to Alte Rase Românești omologate

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by Mioriticul.ro © Mioriticul.ro
Style by: Mioriticul.ro